用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教小一買什麼書包好?
go

請教小一買什麼書包好? [複製鏈接]

我覺得dr.kong 是非常差的, 未放書都重到死, 我老婆買了個, 淨重已經1.XKG / 2.XXKG, 忘記了, 我見過一個小一的書包+書超過5KG, 大家要注意書包本身的重量, 你說天下無敵沒有用, 因為小朋友都舉不起, 保護背脊, 變成加重傷害.

原帖由 2隻臭豬 於 10-6-26 17:11 發表
hello! hoikiuqq, 我阿女用緊dr.kong , 幾好呀, 佢好似有分大細size, 我阿女而家用大size , 不過通常低年級小朋友喜歡卡通書包, 我個女用佐melody , hello kitty書包幾年, 而家4年級先唔鍾意用卡通書包 ...

不好意思, 令你誤會, 我只覺得DR.KONG不是好書包. 只是想給其他家長作參考, 很抱歉, 令你誤會

原帖由 2隻臭豬 於 10-6-28 10:56 發表

我幾時有講過DR.Kong是天下無敵呢??? 咁當然我覺得ok, 唔代表人地都覺得ok, 我都知seven 好, 幾錢個呀? 成千銀一個, 咁有咩書包未放書係好輕架? 輕得黎又要承托到重ga 野? 誠意一問 ...

回覆 1# pccblack 的文章

其實我都不知買什麼好, 因為老婆買了DR.KONG, 覺得好重, 不太適合6歲小朋友
‹ 上一主題|下一主題