用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖羅撒叩門
go

聖羅撒叩門 [複製鏈接]

請問有無人叩門聖羅撒(不是聖羅撒幼稚園學生), 而又收到佢地通知可以interview嘅呢? 我打過電話去問, 佢地話無位??????
   0    0    0    0

噤你囡囡宜家讀邊間呀?

原帖由 kylie_mom 於 10-6-26 10:24 發表

文謙媽咪,

我諗如妳想叩srl, 必須親自去再次俾信校長以表誠意, 而我囡囡於22號已經取回註冊証, 希望我囡囡的退位, 能給妳的小朋友來填補, 祝福妳的囡囡..... ...

想問吓你覺得九龍塘聖家or聖羅撒好d呢? 兩間我都有叩門, 不過聖家考左無消息, 宜聖羅撒仲未有得見? 你介唔介意話比我知, 你囡囡讀邊間幼稚園呢?

唔好意思, 太多野問啦.sorry

原帖由 kylie_mom 於 10-6-26 10:37 發表

我最終揀左九龍塘聖家

你講果d朋友, 好似有一個係我個朋友(香港嘉諾撒), 我囡囡讀KV, 唔係天主教徒, 有一張比賽獎狀, 佢考聖家話識哂, 到最後都係無收.  

請問你可否send叩門信給我參考吓?
[email protected]

原帖由 kylie_mom 於 10-6-26 11:03 發表

唔好客氣, 是一個正常家長的問題..........

我囡囡係讀SRL幼稚園, 係自行是揀St. Mary, 當然係唔得啦, 憂心左6個月, 之後係統一甲部唔敢博, 所以1. SRL, 2. St.Mary, 3. HF. , 而我朋友係統一甲部3才放SRL都收左. ...

係自行我揀咗SRL, 之後係統一甲部再簡1. SRL, 2. HF, 3. St.Mary. 全部都無份.

原帖由 kylie_mom 於 10-6-26 11:03 發表

唔好客氣, 是一個正常家長的問題..........

我囡囡係讀SRL幼稚園, 係自行是揀St. Mary, 當然係唔得啦, 憂心左6個月, 之後係統一甲部唔敢博, 所以1. SRL, 2. St.Mary, 3. HF. , 而我朋友係統一甲部3才放SRL都收左. ...

親自交比校長??? 我都好想知???

我上個星期第二次交叩門信去聖家(兩間), 都係門口d嬸嬸收左, 佢話會轉交校長.

原帖由 hinhin2828 於 10-6-26 14:49 發表
Hi Kylie mom
點樣可以親自交信校長呢? 請指教. 我未叩門成功  
‹ 上一主題|下一主題