用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有無保母車大圍到多實街介紹?
go

有無保母車大圍到多實街介紹? [複製鏈接]

原帖由 jcryan 於 10-6-26 09:45 發表
各位,今年校車無左呢條線,請問有無保母車大圍到多實街介紹?

pm左資料比你.
我都等緊保母車回覆.希望有好消息.

係呀!就係我.我個女叫穎桐,K3P. 10Sep 先正式返學.所以要10先見到你地啦....

原帖由 jcryan 於 10-9-1 14:51 發表
Hi 亨仔媽咪

係呀,我地係聚龍居站,應該仲有多一個小朋友添架。

我係working mami, 所以平時唔可以一齊玩.不過穎桐就可以.等佢地小朋友約左.姐姐可以帶佢去.佢桐桐好多時都話有小朋友約佢去玩.

享仔媽咪,放學需然車程係長,不過佢地坐車好開心.坐保母車係最遲放學,所以我估冇一個鐘咁耐.你可以比佢試一段時間,睇下 ok or not.佢地冇daddy n mami 係度.會好唔同.遲d有大姐姐桐桐倍可能冇咁悶.
原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-2 19:06 發表
jcryan , iamjackie :

我e+ 15/16 , 好唔好比亨仔淨係坐校車返學 , 放學就自己揸車接 ....

因為亨仔係喊包  , 好驚佢放學喊到攰晒....

但老公又唔讚成 , 想個囝習慣下喎..... ...

Jcryan,

學校通知我話取消校車服務,我好唔開心.我同學校傾過好多次都冇用.舊年只有我個女係聚龍居上車,佢地都到.可能因為你地係k1,學校怕你地唔讀,所以取消.不過你地可以再同學校傾,at least 要求明年可以再開.佢地會叫你寫信.
原帖由 jcryan 於 10-9-7 23:21 發表
Lollypop

係呀,琴日係wearing sports uniform, 咦,咁其實Parc Royale 都有3個K1,一個K3小朋友啦,加埋亨仔,大圍都5個小朋友,校車咁都唔車埋我地架!

享仔媽咪,
小朋友係好快習慣,no worry...:)
桐桐k1時要7:40上車.返學,放學都要一個鐘.我怕佢辛苦想同佢轉保母車或姐姐接放學.不過佢話坐車好開心,冇問題.佢地可以同小朋友一齊坐車,傾計係好開心.覺得自己大過.

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-7 12:34 發表
jcryan , iamjackie :

囝囝坐咗兩日校車我放心晒 !

第一日上車時無喊 , 一開車即喊 , 我等到9:15即打比鄺叔叔 , 叔叔話囝囝轉個彎已經無喊 , 因佢太太會比貼紙同小朋友玩 .

到放學一打開車門見到囝囝是在笑的 ,  ...

係咪8:20?桐桐明天開學啦!我怕上唔到車.明天早上見...:)
原帖由 jcryan 於 10-9-9 13:43 發表
咦,呀女只係話要雨衣,無話唔好要有袖,咁我都要再買。今日亨仔係未上車先呀?我地見到架車去左瑞峰先,仲叫我地聽日開始可以遲5分鐘先上車。

...
‹ 上一主題|下一主題