用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想取今年培正入學申請表,是否要親身去排隊等候呢? ...
go

想取今年培正入學申請表,是否要親身去排隊等候呢? [複製鏈接]

想取今年培正入學申請表,是否要親身去排隊等候呢?
如題
本人聽2位朋友都講,話培正申請表是要排隊等候取的,還要打晒蛇餅..等好耐,有個還説要擔定"登"仔坐,排天光...是真的嗎?
但我之前也上過培正website,是寄資料去取表的..那究竟是怎樣?
煩請有經驗的mama解答,謝謝!
   0    0    0    0

想取今年培正入學申請表,是否要親身去排隊等候呢?

如題
本人聽2位朋友都講,話培正申請表是要排隊等候取的,還要打晒蛇餅..等好耐,有個還説要擔定"登"仔坐,排天光...是真的嗎?
但我之前也上過培正website,是寄資料去取表的..那究竟是怎樣?
煩請有經驗的mama解答,謝謝!

oh! ic..ic..謝謝幾位mama的回覆 其實之前聽一位mama講,我都無理會,因為自己上培正個網和係bk睇都無咁既情況,直至昨天又多一個mama同我咁講,我先上來求證,我都估應該係交form既時候要排隊架啦..但如果真係我都有個心理準備吖嘛..but anyway,thank you all !

原帖由 tsznok 於 10-6-27 08:09 發表
提提你, PC交表日子通常都係 weekdays 辦公時間內, 反而你要 plan 吓到時自己 / 家人點安排人手去交表 (假設你係 working mum)~
謝謝你的提點,我是full time mum,所以lee點我唔駛plan, 99幫我睇住阿囝先..thanks!
‹ 上一主題|下一主題