用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88綱 - 你地派到第幾志願?
go

88綱 - 你地派到第幾志願? [複製鏈接]

我派第6, 你地呢? 好彩第2志願叩門成功.第1志願等待中.
   0    0    0    0

王賜豪...吾好咩?你們排佢第幾

其實係我哋係住得好近,
所以佢哋好好,好多時會載埋我哋...
記得,梗係記得la....你女喺我女前面~
好呀!我幫你問鄉爸鄉媽攞e-mail地址吖!
咁我pm咗我隻貓俾你先~唔該哂^^  
原帖由 JasmineBaby 於 10-7-6 10:05 發表

e... 妳同鄉爸鄉媽有聯絡架, 我想 send 番畢業禮後 d 合照比佢地呀, 可唔可以幫我問到個 email account? thx!
另, 彤彤好似都有幾張喎, pm 埋妳隻貓比我吖!
記唔記得畢業表演佢地兩個係 partner? ...

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-6 09:38 發表
今日我哋搭鄉爸爸車返學,啱啱同你女校車隊一齊入學校,
你女見到我哋都好開心ar~hehe^^

e... 妳同鄉爸鄉媽有聯絡架, 我想 send 番畢業禮後 d 合照比佢地呀, 可唔可以幫我問到個 email account? thx!
另, 彤彤好似都有幾張喎, pm 埋妳隻貓比我吖!
記唔記得畢業表演佢地兩個係 partner?

今日我哋搭鄉爸爸車返學,啱啱同你女校車隊一齊入學校,
你女見到我哋都好開心ar~hehe^^

原帖由 JasmineBaby 於 10-7-6 09:13 發表

兩歲幾嘅相都估得中, 妳係得嘅!
i see see, 6 月尾阿女已經同我講話無得同彤彤一齊搭校車哪! 佢幾唔開心呀!

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-6 01:25 發表
Yeah~ 估中咗你係邊個...哈哈
(有d他鄉遇故知ge開心感覺添~
點解估中.....he~因為我之前都有留意到你大頭貼ar!
係呀!今個月返學日子小,
所以咪唔撘校車自己湊返學放學law...

...

兩歲幾嘅相都估得中, 妳係得嘅!
i see see, 6 月尾阿女已經同我講話無得同彤彤一齊搭校車哪! 佢幾唔開心呀!

Yeah~ 估中咗你係邊個...哈哈
(有d他鄉遇故知ge開心感覺添~
點解估中.....he~因為我之前都有留意到你大頭貼ar!
係呀!今個月返學日子小,
所以咪唔撘校車自己湊返學放學law...

原帖由 JasmineBaby 於 10-7-5 23:25 發表

彤媽,
等咗 3 年, 終於都搵到 d 救世軍媽媽哪!
hehe... 我咪就係 kuromi 個媽媽囉! 妳係吉蒂媽媽吖嘛!
hohoho....
我女成日都話同妳個女, 同埋鄉妹妹都係好朋友黎架, 一齊搭校車, 一齊上課, 一齊反.
btw, 妳 ...

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-5 14:45 發表
Hi....  你係咪我女ge同學仔mama呢?
你個小朋友係咪姓ga?
你又知我係彤媽ge....hehe~^^
無呀!一來因為第1同第2志願都係超多人爭,
二來我覺得迦密ge崔校長俾我感覺佢好有heart,
希望亞女會讀得開開心心la~^^:)

...

彤媽,
等咗 3 年, 終於都搵到 d 救世軍媽媽哪!
hehe... 我咪就係 kuromi 個媽媽囉! 妳係吉蒂媽媽吖嘛!
hohoho....
我女成日都話同妳個女, 同埋鄉妹妹都係好朋友黎架, 一齊搭校車, 一齊上課, 一齊反.
btw, 妳地今個月唔搭校車, 咁咪要自己湊番學放學囉! 邊個幫妳湊呀?

仲有仲有, 妳又估到係我嘅?

應該見唔到lu....
因為我8/6嗰日係2点面試~
但我哋住得咁近,可能我哋有機會見過wor~^^
原帖由 babycherry22 於 10-7-5 18:52 發表

我是8/6去註冊,下午4:00,唔知有無見過你

貢獻勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-5 00:25 發表
其實我女8/6只去了迦密面試,10/6收到通知被取錄,
後便沒到其他學校面試了,
因為迦密我都幾鐘意...佢哋收咗我女我已經好開心了~he

我是8/6去註冊,下午4:00,唔知有無見過你

Hi^^
我小朋友唔係讀東華,佢係讀救世軍ga...:)
不過我都係成日係新翠、隆亨村一帶出沒就真...haha
原帖由 蠟筆小新新 於 10-7-5 15:16 發表
Hi~請問系唔系東華既學生?

原來迦密都幾多人選在頭3志願.

回覆 52# natalie04831 的文章

Hi~請問系唔系東華既學生?

Hi....  你係咪我女ge同學仔mama呢?
你個小朋友係咪姓馬ga?
你又知我係彤媽ge....hehe~^^
無呀!一來因為第1同第2志願都係超多人爭,
二來我覺得迦密ge崔校長俾我感覺佢好有heart,
希望亞女會讀得開開心心la~^^:)

原帖由 JasmineBaby 於 10-7-5 12:54 發表

tung 媽,

但既然第一同第二選了陳元喜及沙官, 為何不試試碰下運氣?

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-5 00:25 發表

tung 媽,

但既然第一同第二選了陳元喜及沙官, 為何不試試碰下運氣?

hihi

我個仔第一志願入左迦密
第1志願﹕迦密
第2志願﹕陳元喜
第3志願﹕循理

原帖由 babycherry22 於 10-7-4 23:21 發表

不等扣門嗎?

我個女
第1志願﹕迦密
第2志願﹕沙官
第3志願﹕循理

第1志願入迦密

說說朋友A
第1志願﹕迦密
第2志願﹕循理
第3志願﹕張煊昌

她只填了3間,好勇,入張煊昌,扣門入了迦密

朋友B
第1志願﹕迦密
第2志願﹕聖心 ...

貢獻勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-4 18:09 發表
^^28/8日迦密見...

第1志願﹕陳元喜
第2志願﹕沙官
第3志願﹕迦密

不等扣門嗎?

我個女
第1志願﹕迦密
第2志願﹕沙官
第3志願﹕循理

第1志願入迦密

說說朋友A
第1志願﹕迦密
第2志願﹕循理
第3志願﹕張煊昌

她只填了3間,好勇,入張煊昌,扣門入了迦密

朋友B
第1志願﹕迦密
第2志願﹕聖心
第3志願﹕沙官

她的MAMA是越南人,看得出倒轉來填,入了聖心,明天
去問埋好甲點填,我覺得無可能咁入聖心
她的仔仔有活躍症,扣不了門,讀聖心實C,她好擔心,我地完全想不到點幫佢

所以,如下學年的家長看到呢個TOPIC,真是好小心因應小朋友的性格同能力去選

^^28/8日迦密見...

第1志願﹕陳元喜
第2志願﹕沙官
第3志願﹕迦密

原帖由 etam724 於 10-7-4 16:57 發表
9月1日迦密見.

我的志願:

1st : 沙官
2nd : 迦密
3rd : 陳元喜

9月1日迦密見.

我的志願: