用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88綱 - 你地派到第幾志願?
樓主: etam724
go

88綱 - 你地派到第幾志願? [複製鏈接]

係呀...真係唔知呀...淨係知佢好似好趕咁囉,
因為佢琴晚成差唔多8點打比我, 如果沙官收咪去拎返個証囉....因為我有朋友話佢FD個仔本來入左沙官啦...不過私校收...所以轉去私校 (佢老公係差人, 有津貼)...

原帖由 babytai 於 10-6-30 10:58 發表
因為佢琴晚成差唔多8點打比我, 如果沙官收咪去拎返個証囉....因為我有朋友話佢FD個仔本來入左沙官啦...不過私校收...所以轉去私校 (佢老公係差人, 有津貼)... ...

而家主要睇吓嗰幾間一線小學D學生;一有人走,跟住就一層層咁郁。。。。。。

夜校 ? 好夜呵, 呢個制度真係令d老師好辛苦, 不停玩音樂椅
babytai 恭喜晒您, 繼續努力, 好快再有good news

原帖由 babytai 於 10-6-30 10:58 發表
因為佢琴晚成差唔多8點打比我, 如果沙官收咪去拎返個証囉....因為我有朋友話佢FD個仔本來入左沙官啦...不過私校收...所以轉去私校 (佢老公係差人, 有津貼)... ...
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

原帖由 叉雞飯 於 10-6-30 14:00 發表
夜校 ? 好夜呵, 呢個制度真係令d老師好辛苦, 不停玩音樂椅
babytai 恭喜晒您, 繼續努力, 好快再有good news

我諗都係亞書記太多野做啦..所以咁夜仲未收得工..
唔貪心的話...呢間收已經開心架啦...因為近婆婆麻

呀...想問吓你地買咩書包比仔仔囡囡呀???

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 15:04 發表
呀...想問吓你地買咩書包比仔仔囡囡呀???

希望妳地叩沙官門嘅都成功啦! 幫阿囡識多 d 同學仔嘛!
btw, 我買咗個 sanrio 細書包比阿囡, 拎上手都幾輕, 背部同揹帶都有軟墊.

原帖由 JasmineBaby 於 10-6-30 16:22 發表

希望妳地叩沙官門嘅都成功啦! 幫阿囡識多 d 同學仔嘛!
btw, 我買咗個 sanrio 細書包比阿囡, 拎上手都幾輕, 背部同揹帶都有軟墊.

係咪唔似書包個D呀..我都見到呀...有隻好鬼輕架 (不過我諗係去街用嘅背包囉...)..我亞囡又瘦又細粒...個書包仲重過佢呀...又唔知多唔多書拎...好彩仲有成個暑假慢慢揀

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 17:17 發表

係咪唔似書包個D呀..我都見到呀...有隻好鬼輕架 (不過我諗係去街用嘅背包囉...)..我亞囡又瘦又細粒...個書包仲重過佢呀...又唔知多唔多書拎...好彩仲有成個暑假慢慢揀 ...

係書包款黎架! 各大百貨公司, sanrio 同各大書局都有架! 吉之島都係上星期先有得賣, maybe 一田都開始有, 去睇下啦!

ok...thanks

咁你小朋友係咪入左沙官架???

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 17:47 發表
ok...thanks

咁你小朋友係咪入左沙官架???

睇書包我已經睇咗好幾日, 包括 spi, 3m, dr.kong, 最終都係覺得 sanrio 係最輕, 所以快快手就買埋, 因為 dadi 驚暑假多人買, 好快 d 款比人買哂喎!

btw, 係呀, 我個囡囡今年小一讀沙官呀!

唉...我都係睇左D POST咋..未去試實物呀..
我都驚遲D無款呀

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 18:00 發表
唉...我都係睇左D POST咋..未去試實物呀..
我都驚遲D無款呀

sanrio就出新款,最快下星期就出,
我講唔羸位個女,買了公主的書包,在TRENDYLAND買,新出的,未上架已什我個女看到,我買了LU

個SALES仲叫我試下,好不好咩

係咩...咁快手呀...我個囡都中意人魚公主呀...不過好少佢d product

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-7-2 00:11 發表
係咩...咁快手呀...我個囡都中意人魚公主呀...不過好少佢d product

邊有獨立一個公主賣..咁好...佢地一個書包印上數個公主,保証一定不滯銷,我在新翠ymca賣開倉貨,買了另一個size大d的公主書包,$20,不過要大d先用得

我個女叫我買埋公主手表(在trendyland)
我叫佢用膠表,o個隻要$150 好貴

原帖由 babycherry22 於 10-7-2 19:33 發表

邊有獨立一個公主賣..咁好...佢地一個書包印上數個公主,保証一定不滯銷,我在新翠ymca賣開倉貨,買了另一個size大d的公主書包,$20,不過要大d先用得

我個女叫我買埋公主手表(在trendyland)
我叫佢用膠表,o個隻要$150:igive ...

新翠???你都係新翠出沒嘅咩???

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-7-2 22:27 發表

新翠???你都係新翠出沒嘅咩???

我住新翠law~

係咩...我未嫁時都係新翠喎...原來大家都係新翠之友呀...哈哈

回覆 37# babytai 的文章

請問讀沙小, 中學最多入邊間?

之前唔記得係邊度睇過吓...不過已經唔記得啦...haha...你試下問geni 呀

大家好^^我係新加入....請大家多多指教~
我女派第8志願(中文大學張煊昌)
我都係好彩迦密愛禮信叩門成功...
原帖由 etam724 於 10-6-27 17:03 發表
我派第6, 你地呢? 好彩第2志願叩門成功.第1志願等待中.
‹ 上一主題|下一主題