用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88綱 - 你地派到第幾志願?
樓主: etam724
go

88綱 - 你地派到第幾志願? [複製鏈接]

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 15:04 發表
呀...想問吓你地買咩書包比仔仔囡囡呀???

希望妳地叩沙官門嘅都成功啦! 幫阿囡識多 d 同學仔嘛!
btw, 我買咗個 sanrio 細書包比阿囡, 拎上手都幾輕, 背部同揹帶都有軟墊.

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 17:17 發表

係咪唔似書包個D呀..我都見到呀...有隻好鬼輕架 (不過我諗係去街用嘅背包囉...)..我亞囡又瘦又細粒...個書包仲重過佢呀...又唔知多唔多書拎...好彩仲有成個暑假慢慢揀 ...

係書包款黎架! 各大百貨公司, sanrio 同各大書局都有架! 吉之島都係上星期先有得賣, maybe 一田都開始有, 去睇下啦!

版主 醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 10-6-30 17:47 發表
ok...thanks

咁你小朋友係咪入左沙官架???

睇書包我已經睇咗好幾日, 包括 spi, 3m, dr.kong, 最終都係覺得 sanrio 係最輕, 所以快快手就買埋, 因為 dadi 驚暑假多人買, 好快 d 款比人買哂喎!

btw, 係呀, 我個囡囡今年小一讀沙官呀!

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-5 00:25 發表
其實我女8/6只去了迦密面試,10/6收到通知被取錄,
後便沒到其他學校面試了,
因為迦密我都幾鐘意...佢哋收咗我女我已經好開心了~he

tung 媽,

但既然第一同第二選了陳元喜及沙官, 為何不試試碰下運氣?

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-5 14:45 發表
Hi....  你係咪我女ge同學仔mama呢?
你個小朋友係咪姓ga?
你又知我係彤媽ge....hehe~^^
無呀!一來因為第1同第2志願都係超多人爭,
二來我覺得迦密ge崔校長俾我感覺佢好有heart,
希望亞女會讀得開開心心la~^^:)

...

彤媽,
等咗 3 年, 終於都搵到 d 救世軍媽媽哪!
hehe... 我咪就係 kuromi 個媽媽囉! 妳係吉蒂媽媽吖嘛!
hohoho....
我女成日都話同妳個女, 同埋鄉妹妹都係好朋友黎架, 一齊搭校車, 一齊上課, 一齊反.
btw, 妳地今個月唔搭校車, 咁咪要自己湊番學放學囉! 邊個幫妳湊呀?

仲有仲有, 妳又估到係我嘅?

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-6 01:25 發表
Yeah~ 估中咗你係邊個...哈哈
(有d他鄉遇故知ge開心感覺添~
點解估中.....he~因為我之前都有留意到你大頭貼ar!
係呀!今個月返學日子小,
所以咪唔撘校車自己湊返學放學law...

...

兩歲幾嘅相都估得中, 妳係得嘅!
i see see, 6 月尾阿女已經同我講話無得同彤彤一齊搭校車哪! 佢幾唔開心呀!

版主 醒目開學勳章

原帖由 natalie04831 於 10-7-6 09:38 發表
今日我哋搭鄉爸爸車返學,啱啱同你女校車隊一齊入學校,
你女見到我哋都好開心ar~hehe^^

e... 妳同鄉爸鄉媽有聯絡架, 我想 send 番畢業禮後 d 合照比佢地呀, 可唔可以幫我問到個 email account? thx!
另, 彤彤好似都有幾張喎, pm 埋妳隻貓比我吖!
記唔記得畢業表演佢地兩個係 partner?
‹ 上一主題|下一主題