用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 而家報暑假course係咪太遲?
go

而家報暑假course係咪太遲? [複製鏈接]

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

講真, 幾啦.........
好多家長一過easter已經吼住架喇, 因為好多都有指定報名日期, 例如小童群益會, 海洋公園等都有指定, 其他好多都係先到先得架
原帖由 maywongsky 於 10-6-28 03:07 PM 發表
而家報暑假course係咪太遲?之前阿仔考試,又要忙幫佢溫書,我自己返工又勁忙,今日先得閒去報,點知間嘢話要waiting...我不嬲都知間嘢多人報,不過..我真係好遲咩? ...

醒目開學勳章 王國長老

你太睇小而家d家長幾咁"如狠似虎"
好多learning centre本身有學生regular上緊, 而有d平靚正更加要一早排隊抽籤lor籌, 有時可能得1,2日時間報
唔緊要啦, 識得上bk已經係一大進步 , 呢度都幾多家長報料架, 下次早d報lor

原帖由 maywongsky 於 10-6-29 10:32 AM 發表
都係我無心肝,諗住而家到到都有summer course,咪慢慢報囉!>

你幫個仔報咩活動?

我估收得貴果d centres 如science workshop, faust drama, yalc 等應該仲有weekly courses.可以打去問下.

而家7月嗟,仲有時間...熱門既course就可能冇位,不過以我所知仲有好多選擇!有時Full左佢都會加開架,打去問下或上網Search下啦~!

Summer course

I believe there's still some good out there! I know there're some mammies trying to make up their own class with some learning centres. You can visit the 組班專區ah.

都几遲!!!我小朋友已經報左,5/7開班,全英文班,不同主題,你快d 打電話去試下la!!!我係super champ 上呀!!!!嚟緊science添!!!

Depends on what courses you want to enrol for your son.  I enrolled for two courses for my son in Parsons Music yesterday.  Still have places.

原帖由 maywongsky 於 10-6-28 15:07 發表
而家報暑假course係咪太遲?之前阿仔考試,又要忙幫佢溫書,我自己返工又勁忙,今日先得閒去報,點知間嘢話要waiting...我不嬲都知間嘢多人報,不過..我真係好遲咩? ...

i think some centres still have limited places left for summer classes, i just enrolled in a english course for my son yesterday

原帖由 maywongsky 於 10-6-28 15:07 發表

睇你報邊類,中心平價班梗係遲,咁平!但係我報過一年見過鬼都怕黑,一班十幾人一個導師,三歲至十三歲,如果諗住托管就無問題,但係我都希望他學倒d野架。後來貴d都轉去私人機構學,好好多。

我無報過SUMMER COURSE呀,我想問下SUMMER COURSE同D CENTER平時的COURSE有乜唔同呢? 平D? 但係會唔會好多人架?

‹ 上一主題|下一主題