用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園同York 幼稚園二選一, 好難選...點算好!!!! ...
go

劍鳴幼稚園同York 幼稚園二選一, 好難選...點算好!!!! [複製鏈接]

其實點簡邊間學校好睇父母o既心態,如果你話York辦學一定耐過KM,但如果只係講PN班就York今年係第一年。

個人認為要睇你要咩o既教育方法同課程係點,我自己上年就簡咗KM,覺得佢個課程各方面都比較平均,而且老師有愛心。

至於話個interview安排得唔好,我估之前有好多人都o係度講過,仲有如果有做過research都應該知道KM用D咩方法去評估小朋友interview o既表現,唔係真係單單跳舞同聽故事o甘表面嚟睇。

原帖由 小曳人 於 10-8-27 11:41 發表
以下純為個人觀察

上年同個仔in KM, in完頭都痛, 等咗大半個鐘, 入去就幾分鐘, 仲要場面混亂..

過程中, 一個老師睇實一個小朋友~ 有小朋友老師一話埋位聽故事就離開玩具枱 (有人叫極都唔郁~)
有家長竟然大大聲"提 ...

唔該曬你解答咗,你個小曳人係咪都係1st round搞掂o家?如果你o甘講我咪話讚o下我個c6,因為當年係佢入去陪in o家。

原帖由 小曳人 於 10-8-29 08:46 發表

過獎喇!

我隻曳人"過人"之處, 係d N1/K1面試唔會考嘅嘢
但係到底老師睇到d乜, 令到佢幾乎間間都收.. 我都好想知

雖然我唔識你,但我見過你同曳人,因為我係自己接送o既,亦見過你c6送返學,我覺得你個曳人睇起上嚟個樣好醒目同乖,但你o係呢度成日話佢鍾意探索,而且又唔係同班,所以唔敢評論。

不過你個曳人真係好叻考親間間都收勁呀。
‹ 上一主題|下一主題