用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 HKPS(Ascot) vs SC
go

HKPS(Ascot) vs SC [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 cherriemama 於 10-7-5 19:18 發表
我囡囡N1讀HKPS(Ascot), K1轉SC, 已經畢o左業喇!
HKPS(Ascot)好, 不過SC更好!

可唔可以講下 sc 點好法, 相信大家都好想知.

醒目開學勳章

原帖由 kinyee125 於 10-7-6 19:59 發表
Thank u for kind reminder. But of course I truly understand that this 'international' is not that ''international''.

提提你, 如你重語言的, hkps (ascot) 的確做得好好, 佢地課程的確是密集, 多元化, 但小朋友是feel 唔到谷的.  今年k1是3班主任, 中英普老師長時間在課室, 學生多機會聽和講, 同埋也早開始寫字 (k1).  佢地train 小朋友自信心, 獨立也是有一套.  今年我的小朋友也在hkps 就讀, 很多野我從中看見. 實質上, 如你打算將來比小朋友考直資, hkps 唔會train 得差.  佢地今年小朋友在校外參加比賽得到唔少獎.

醒目開學勳章

原帖由 esther_lam_ny 於 10-7-9 16:47 發表
Then is it no need to share classroom for K1 a.m. class?

yes, am class no need to share room.
‹ 上一主題|下一主題