用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 明珠檔案 about Autism
go

明珠檔案 about Autism [複製鏈接]

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-7-9 17:01 發表
我的朋友是DAN (Defect Autism Now) doctor;
由於我和教會幾個A仔家長想開自閉症資源中心,所以曾經請他到我們教會講這療法,他沒有hard-sell,並且很細心講解和回答各人的問題。

我沒有試過這療法,也不知其功效,不過,若大家 ...

我.....我第一個報名參加

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-7-11 20:13 發表
咁貴!不如我們請他分享「如何教導自閉子女」,我見他的小朋友很好啊!

你們自己問他有關xx治療,好嗎?

唔好啦...
請醫生講下另類療法啦....我地A仔父母都好好....想了解下....出面唔系甘多機面了解...10個人輪住問佢另類療法....我怕佢比我地問到傻左....都唔知答邊個好...時間又未必夠...
貴唔貴??? 做唔做??? 由得我地自已選擇啦, 好嗎?? 可以嗎???...唔該啊....  

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-7-20 16:37 發表
Can I arrange the talk in a Sunday afternoon?

我OK !!
地點大概會系邊度??

回覆 44# urme1997 的文章

冇醫德!!
冇品!!
有錢都唔睇佢

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-7-26 17:12 發表
劉醫生要10月才有時間,會太遲嗎?

是有點遲......
有辦法可以早點嗎???
時間我是ok的

原帖由 myson727 於 10-8-5 09:55 發表
因為是裡面發炎,看不到,都是醫生問起時,才醒起他間中有肚瀉(爛屎),好間中肚痛,但休息一會兒,又生龍活虎,所以可能這是表徵。

請問你小朋友腸炎有何症狀???
要去哪裡才CHECK 到??
要CHECK 什麼項目??

我個女由7個月至今2歲...成日痾爛屎及一日幾次便便...好臭...體重又成年冇重過, 得19磅!!!
我好懷疑佢條腸系有問題的.....

回覆 72# myson727 的文章

你所說的炎症是否一般常規test 不出來的??

甘.....之前你小朋友有冇睇過其他醫生 or 腸科醫生?? 有冇test 過便便???

唉.....好煩......
如果我既精神之柱(老公)死左......我真系可能同個女自殺算了....

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-9-27 14:27 發表
Dr Lau可以在10月24日 星期日 下午2.30至4.00講生物療法,這星期我會安排地點,有興趣參加者,請PM你的e-mail 地址給我,詳細資料會send給你。

btw. Dr Lau 是DAN的醫生 ...

不知為何我pm 不了你
以下是我的mail

[email protected]

回覆 114# myson727 的文章

The same date with pattsui11@yahoo's??

Is it the same seminar??

may we have other date for choose??

sorry...so much question

我也很擔心風球問題啊.......

Dear Pat,

Thank you for your arrangemnt!!

原帖由 pattsui11@yahoo 於 10-10-25 12:29 發表
穿黑西裝那位男士不是我,他是我的丈夫,上次我感冒影響心肺功能,所以仍戴口,請見諒。
你對生物療法還有其他問題嗎?我想這星期收集問題,然後請教劉醫生。

...

我知道你是lady 啦
你要保重喎, 怎麼感冒得那麼嚴重??
有, 對生物療法有興趣, 想一想組織一下問題再發給你,謝謝啦!!
我直覺你會說國語, 是嗎??
‹ 上一主題|下一主題