用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 2010年度幼兒班
go

2010年度幼兒班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

就快開課啦~大家一齊分享下~
   0    0    0    0

Hi 姚鳶, nice to meet you. My son is 逸謙, I bring him to school myself, I see one of the pregnant mama in Orange team but I'm not the one, haha ~
Will you also bring  子亮 school ? Let have a talk then^^

醒目開學勳章

hi all, this week do u all rec'd any flash card? will the teacher submit to us weekly or monthly?

Hi kol,

My son(子亮)also is  orange team, I live in Yau Tong and working mama, I'am not known all children name, I'm not sure you have a new born baby coming next week mama and 7/10 today it is 謙謙 father taken him went to school,  hope our can be keep a friend and share our son school matter, haha, nice to meet you.

PM
kol            謙謙  Boy    調景嶺 橙 0809

I'm working mama
原帖由 venus_mama08 於 10-9-24 11:41 PM 發表
hihi siuwin,

nice to meet u, i'm also living in Yau Tong. Are u working mama or full-time mama?

醒目開學勳章

hihi siuwin,

nice to meet u, i'm also living in Yau Tong. Are u working mama or full-time mama?

原帖由 siuwin 於 24-9-2010 15:18 發表

siu win            hau yan  Girl    yau tong Blue 0712

原帖由 venus_mama08 於 10-7-8 05:10 PM 發表
AM class
Username       Kids   Gender  Home  Class MOB   
babyhilary       Hilary   Girl      油塘     Red   0804
小謙仔朱媽       謙謙     Boy     將中      Red
Fakepig           Jasper   Boy   麗港 ...

siu win            hau yan  Girl    yau tong Blue 0712

我係你都只會買一套,但因為穎穎8月成個月都要著運動衫,我驚一日乾唔切,你知油塘幾潮濕啦!落乾衣機又會縮水....嘥就真係嘥d,唯有出年俾人啦!!

原帖由 venus_mama08 於 10-7-16 00:33 發表
我呀仔10月先開學,返個幾月又換季,驚D校服下年唔arm著。
運動衫你都買多套?如果下年轉校咪好晒?

醒目開學勳章

我呀仔10月先開學,返個幾月又換季,驚D校服下年唔arm著。
運動衫你都買多套?如果下年轉校咪好晒?

未入呀~未諗定運動衫一套定兩套,我怕污糟左洗唔甩又要入葵涌買,老公話好似有套後備好d!
校服會唔會做大d呀.......冇諗過哩....你呢?
我之前行過千色店睇中左一對黑皮鞋,二百幾蚊,諗住8月尾先買,記得上次老師話適應月全著運動衫,費事對鞋好快唔啱著!白波鞋諗住著返對nike算,唔想買呀,只係有少少藍邊,我諗ok啩?!

原帖由 venus_mama08 於 10-7-15 10:48 發表
你打算幾時入校服錢? 買左鞋未?
另外買2套校服,會唔會做一套大D, 佢地大得好快ga

醒目開學勳章

你打算幾時入校服錢? 買左鞋未?
另外買2套校服,會唔會做一套大D, 佢地大得好快ga
原帖由 寶媽咪Jackie 於 15-7-2010 00:06 發表
venus mama,

你千祈唔好咁講,到時你叫聰聰唔好介意穎穎騷擾佢上堂就真!haha,放心,我一定會叫穎穎'照'住聰聰架~~hahaha
相信到時穎穎和聰聰一齊放學搭校車會好開心!

...

venus mama,

你千祈唔好咁講,到時你叫聰聰唔好介意穎穎騷擾佢上堂就真!haha,放心,我一定會叫穎穎'照'住聰聰架~~hahaha
相信到時穎穎和聰聰一齊放學搭校車會好開心!

原帖由 venus_mama08 於 10-7-14 15:31 發表
After 返學, 穎穎 會乖d gala. 記住叫穎穎哥哥"体"住聰聰弟弟先得, 有個照應 ahma, hehe

醒目開學勳章

After 返學, 穎穎 會乖d gala. 記住叫穎穎哥哥"体"住聰聰弟弟先得, 有個照應 ahma, hehe
原帖由 寶媽咪Jackie 於 13-7-2010 23:51 發表
我真係超緊張和擔心呀!穎穎佢對住生保人會乖d,但佢唔太合作和一熟就natural high,又自我又唔肯分享,唔like仲大叫,我日日對住佢都幾嘔血架,要成日睇住佢搞搞震,要經常提點佢,到時返學上校車唔知會唔會大吵,好在佢好鍾 ...

我真係超緊張和擔心呀!穎穎佢對住生保人會乖d,但佢唔太合作和一熟就natural high,又自我又唔肯分享,唔like仲大叫,我日日對住佢都幾嘔血架,要成日睇住佢搞搞震,要經常提點佢,到時返學上校車唔知會唔會大吵,好在佢好鍾意坐巴士啫!!

而家日日都同佢講返學架,希望有心理準備好d啦!

原帖由 venus_mama08 於 10-7-13 11:00 發表
聰聰係出面比較定,可能怕陌生, 之前返playgroup都係咁.你地就快返學喇, 緊唔緊張? 有冇同穎穎講返學係點...我一講第時會坐school bus, 佢就好興奮 as he like bus very much
...

醒目開學勳章

聰聰係出面比較定,可能怕陌生, 之前返playgroup都係咁.你地就快返學喇, 緊唔緊張? 有冇同穎穎講返學係點...我一講第時會坐school bus, 佢就好興奮 as he like bus very much
原帖由 寶媽咪Jackie 於 13-7-2010 00:50 發表
聰聰佢咁搞笑~haha
穎穎就真係non-stop!而家有d擔心佢返學9成唔肯坐定,睇下老師點治佢!

聰聰佢咁搞笑~haha
穎穎就真係non-stop!而家有d擔心佢返學9成唔肯坐定,睇下老師點治佢!

原帖由 venus_mama08 於 10-7-12 23:32 發表
我個仔上次落到水, 郁都唔郁坐係個水泡度, 叫佢走又唔肯, 激氣~~

carmen,

我都記得呀,因為穎穎真係勁少肯拖小朋友架,哈哈

家諾終於成功下水喇~yeah!!你囝囝真係好痴你喎,穎穎一向都唔依賴我架,雖然係我自己湊,但可能我夠冷血,由佢細細個佢喊都冇乜理佢,而家都好少扭我,反而扭爸爸~hahaha

原帖由 carmen1102008 於 10-7-12 01:22 發表
wing wing mum:

無錯,我同你老公係同一間公司做架。家諾和穎穎之前都見過面……啟思學校面試、今年年頭地鐵站,兩個小朋友拖手行,搞到你地行過左龍……反而未試過在公園撞過你地,不過如你所講,依家天氣太熱,我去公園的時間 ...

醒目開學勳章

我個仔上次落到水, 郁都唔郁坐係個水泡度, 叫佢走又唔肯, 激氣~~
原帖由 carmen1102008 於 12-7-2010 01:22 發表

無錯,我同你老公係同一間公司做架。家諾和穎穎之前都見過面……啟思學校面試、今年年頭地鐵站,兩個小朋友拖手行,搞到你地行過左龍……反而未試過在公園撞過你地,不過如你所講,依家天氣太熱,我去公園的時間 ...

無錯,我同你老公係同一間公司做架。家諾和穎穎之前都見過面……啟思學校面試、今年年頭地鐵站,兩個小朋友拖手行,搞到你地行過左龍……反而未試過在公園撞過你地,不過如你所講,依家天氣太熱,我去公園的時間都相對在黃昏前或者飯後囉。

阿仔識企開始,我已經是沖涼用水兜頭淋佢,喊到依家兩歲都係喊緊…呵呵

上星期再去泳池,點都唔肯落水,終於在我人有三急行開時,得返婆婆陪住去,家諾反而自己肯落水濕下腳,之後都肯在淺水地方行來行去……正如其他在場媽咪所講,無得依賴,所以有D小朋友既爸爸媽媽識游水,都係要比錢比人教。

如果時間配合到,真係可以約埋你同其他媽咪和小朋友一齊游下水喎。
‹ 上一主題|下一主題