用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 ~急...急~ 讀胡下定聖小好呀????
go

~急...急~ 讀胡下定聖小好呀???? [複製鏈接]

我仔仔係聖幼學生, 本身派的唔好, 去左聖華, 叩門成功去左胡下, 今日聖小打俾我話收我個仔, 依架都唔知點       , 但胡下我又買左書喎, 個心15/16咁...

有冇人可以幫下我, 俾D意見我呀...唔該哂
   0    0    0    0

住邊頭先?

如果胡下唔駛搭校車米胡下!
如果兩間都要搭校車,緊係聖心啦!

聖心校車平好多架~
不過胡下下年轉全日未呀?
聖心要2012年先轉到~

其實最主要你鍾唔鍾意聖小先?
我見好多人都放棄晒d校服和書都要讀聖小!
我見有d早已經話收,但又有d開學前幾日先收!

我仔的同學佢全級考第一,
原來佢原本返左第二間小學兩日,(識認班,學校在馬鞍山)
雖然佢住馬鞍山,但佢阿媽諗都唔認就決定放棄d$$!

我都曾經有問過好多等緊叩門消息的人,
差不多個個都話肯放棄$2000都要讀聖小!

胡下我唔清楚~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!IMG]http://i206.photobucket.com/albums/bb147/tiffay23/baby/IMG_2608.jpg[/IMG]

好似聖華, 不等於聖心

原帖由 tiffany_wong23 於 10-7-9 01:58 發表
住邊頭先?

聖心校車平好多架~

我見有d ...

我住一城,所以兩間都一定要撘校車的!
個個對胡下也不睇好,問過好多人都係揀聖小,自己姪仔都係讀呢聖小,本身個心想讀聖小多當少少,但老公話唔好煩啦,揀左胡下就胡下,依架個心15/16,都唔知點,聽日要去註冊啦,諗左好耐,都諗唔掂! 好煩呵!
原帖由 tiffany_wong23 於 10-7-9 01:58 發表
住邊頭先?

聖心校車平好多架~

我見有d ...

圖圖圖圖圖圖圖看上年的升中成績差不多, 胡下好小小, 今年聖華未有資料不能比較, 按上年收生情況, 應該選胡下, 今年胡下收4班小一小班, 聖華上年只有一班小一,

原帖由 amandahei 於 10-7-9 08:41 發表
個個對胡下也不睇好,問過好多人都係揀聖小,自己姪仔都係讀呢聖小,本身個心想讀聖小多當少少,但老公話唔好煩啦,揀左胡下就胡下,依架個心15/16,都唔知點,聽日要去註冊啦,諗左好耐,都諗唔掂! 好煩 ...

你梗係讀聖幼架啦......你自己覺得點?
小朋友鐘意邊間多些先?
我朋友都昨日收到電話聖小
but佢揀另一間.....so 要睇鍾意程度
名氣的野.....小朋友讀六年...六年後係點又唔知

原帖由 amandahei 於 10-7-9 08:41 發表
個個對胡下也不睇好,問過好多人都係揀聖小,自己姪仔都係讀呢聖小,本身個心想讀聖小多當少少,但老公話唔好煩啦,揀左胡下就胡下,依架個心15/16,都唔知點,聽日要去註冊啦,諗左好耐,都諗唔掂! 好煩 ...

我就會揀聖心.

我都會揀聖心.

回覆 1# YUNGLING 的文章

聖心  +1

如果是聖心比沙胡既, 我都選聖心多一點,
話晒沙胡搬左去乙明轉全日吾知搞成點,
但聖心亦又要面臨轉全日.

胡下2009年3月時已經搬左乙明轉全日,係小班教學

胡下都係今年先收4班, 之前收生人數唔多...
問過好多人, 胡上比胡下好...師資都好好多...

聖小都係2012年轉全日, 又搬去大圍新校舍, 前景好似幾好掛..
小六又有聖心中學, 依架唔知仔仔咩level, 如果唔係都仲有個back up囉..

問左十幾二十個人都係揀聖小, 冇人揀胡下, 聖小都應該有佢優點既...

為左仔仔將來, 都要揀間好既小學俾佢...

原帖由 EMMA88 於 10-7-9 11:02 發表
如果是聖心比沙胡既, 我都選聖心多一點,
話晒沙胡搬左去乙明轉全日吾知搞成點,
但聖心亦又要面臨轉全日.

我最後還是揀了聖心!
原帖由 peggyyau 於 10-7-11 21:32 發表
Which school you choice?

原帖由 amandahei 於 10-7-8 23:02 發表
我仔仔係聖幼學生, 本身派的唔好, 去左聖華, 叩門成功去左胡下, 今日聖小打俾我話收我個仔, 依架都唔知點mouth:" />       , 但胡下我又買左書喎, 個心15/16咁...

有冇人可以幫下我, 俾D意見我呀...唔該哂 ...

如果你指嘅聖小係聖心,就一定好過胡下,因為聖心話哂以前都有啲名氣,雖然近年就差咗啲,但仍然比胡下好好多,如果係聖華就唔知啦。
‹ 上一主題|下一主題