用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定5/8/2010入讀YORK-約克N1的家長請進
樓主: errorlips
go

決定5/8/2010入讀YORK-約克N1的家長請進 [複製鏈接]

點解你地咁快知讀邊班既?
我淨係得個PN NO咋...

原帖由 popcorn11202001 於 10-7-21 01:07 發表

其實係收到學校寄回來的校服書簿費收據, 收據上發現的, 不過唔知係咪正確都係估,  收據上寫小朋友會讀AM N1 Location :1C

書薄校服既recipt有寫.你睇下

原帖由 popcorn11202001 於 10-7-21 01:07 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

我想問呢度有無邊個小朋友既爸爸係做s.c銀行??因為今日我mami識左個banker,佢話佢女女都係york既pn,所以睇下係唔係你地
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

我呢個星期才註冊:

各位Pre-nursery同學填下:
Vb08            仔仔            pm
cwongkl        仔仔           pm
maqurita       仔仔(jovy)  pm
tazman         囡囡           pm
Couple2        Girl             AM
errorlips        仔仔            AM - 1C
freeleevala    仔仔            AM - 1C
ava@yu        囡囡            AM
ansonyui       仔仔            AM
ssiu777        仔仔(marcus) pm
MelodyFPY    囡囡            AM

我想知...質料ok嗎?
因我都未買校服....我想知有無分別.....

因為又真係平好多喎....

原帖由 meimei223 於 10-7-15 21:16 發表
你哋買咗校服末呀?九龍城獅子石道有2間賣佢哋D衫,昌記和维多利亞,1間有運動服HK$100(维),校服$95(维/昌).

2間我各買了1件,和學校訂了1件校服和運動服.到時可比較質地.我覺得出面買質地始终一般但夏天多件替換. 今日 ...

I will do the registration tomorrow. My son just got the offer this week. Is anyone of you will buy the cup,plate and towel set at school? Or if you will prepare it by your own?

Vb08            仔仔            pm
cwongkl        仔仔           pm
tazman         囡囡           pm
Couple2        Girl             AM
errorlips        仔仔            AM - 1C
freeleevala    仔仔            AM - 1C
ava@yu        囡囡            AM
ansonyui       仔仔            AM
MelodyFPY    囡囡            AM
rubijacky       仔仔            AM

York PN家長報到....

meimeilau     囡囡            pm

之前報咗好多間,但不是間間有得interview, 收了的有
嶺南,右思维,明慧,小童群益,灣仔堂,st.anna,迦南,東华三院XX.

原本決定讀嶺南,好多有再见,但先生想佢哋英文好些,所以我相信對我來說是好好的offer了,不再谂咁多了.

我今日剛剛幫囡囡註冊, Class: N1Y-AM, location:1C;
我所有校服, 用品都係學校買齊

MelodyFPY    囡囡            AM - 1C
rubijacky       仔仔            AM

HI 各位,

今日剛收到信通知有關新生家長會, 30/7 下午2時舉行, 不過要下午1時30分提早到校取校服, 書包及書本等....

另外如已選擇搭校車的學生可以 7/8 由一位家長陪同小朋友試搭, 我覺得這個安排幾好, 可以使我們知道小朋友返學的車程及時間.

係信內仲發現原來之前以為仔仔係Location:1C, 睇來並不似是指1C班, 因為信內今次有例明是 "....successfully allocated to class PNB AM...", 唔知是否指上午PN B 班的意思. 請問有無家長會唔同, 如果係即證明我的推測沒錯.

唔知有無家長都係PN B 班, 可以做同學仔呢?

我仔仔係PNC AM class 喎!取校服的時間係3:30p.m.

今日打去學校問原來真係信上例的 "....successfully allocated to class PNB AM...", 是指上午PN B 班的意思.

有無同班同學仔呀?

我今日都收到信了,囡囡係 PND AM 班,取校服係8月21日上午10:00 ,我真係有D奇怪囉,囡囡8月5日返學,但係就8月21日先取校服....其他媽咪係咪都係7月30日家長會完左,跟住攞校服架 ????
同埋佢上面寫既開課日期,我都好有疑問,8月5日至8月10日親子時段,咁之後8 月份係咪唔駛再返,要等到9月6日適應期先返????
唔知我有無理解錯誤呢 ???

我囡囡係PNC PM 班.   有無同班MAMI ?

我的情況同你一樣,你的孩子是否9月出世?但學校冇理由叫孩子8月番4天親子班就收足$4365,另外孩子8月番完4天又怎能在一個月後(9月)自行番適應班?簡直很難接受。
請問其他大B媽咪你們的情況是否一樣?

,.quote]原帖由 ava@yu 於 10-7-23 19:28 發表
我今日都收到信了,囡囡係 PND AM 班,取校服係8月21日上午10:00 ,我真係有D奇怪囉,囡囡8月5日返學,但係就8月21日先取校服....其他媽咪係咪都係7月30日家長會完左,跟住攞校服架 ????
同埋佢上面寫既開課日期,我都好有 ... [/quote]

我囡囡係9月出世架~~但係都無可能咁樣架~~真係好奇怪.....唯有家長會當日去了解一下啦~~

原帖由 Totowang 於 10-7-24 01:12 發表
我的情況同你一樣,你的孩子是否9月出世?但學校冇理由叫孩子8月番4天親子班就收足$4365,另外孩子8月番完4天又怎能在一個月後(9月)自行番適應班?簡直很難接受。
請問其他大B媽咪你們的情況是否一樣?

,.quote]原帖由 ava@yu  ...

我仔仔係7月BB, 佢 8月5至10日會返親子小段(每日1小時15分鐘), 8月11至20日返適應期(每日2小時), 直至8月23日開始正式上課(每日3小時)

所以見到你們的情況都覺有疑問 , 可能係因為8月時你們的小朋友未足2歲有關, 不過都係打去學校問問會好D!

我的囡囡係PND PM 班.   Hi!

我個仔都係PNC AM 呀..取校服時間係1:30pm..

原帖由 freeleevala 於 10-7-23 10:45 發表
我仔仔係PNC AM class 喎!取校服的時間係3:30p.m.
‹ 上一主題|下一主題