用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定5/8/2010入讀YORK-約克N1的家長請進
樓主: errorlips
go

決定5/8/2010入讀YORK-約克N1的家長請進 [複製鏈接]

Couple2  Girl   PN(AM Class)

Hi, 各位Mama請問你地會怎安排孩子上學呢 ! 我會搭校車, 開始時因未能有校車安排, 所以會姐姐帶住先, 你哋呢 !

我之前去過一趟[email=York@York]York交fee, 但去錯左金巴倫道, 所以要由金巴倫道再行番去York[/email] Road, 當時太陽非常猛烈, 都幾遠路, 開了把遮, 都行到成身濕晒, 所以係果刻我己決定要搭校巴, 因我不近地鐵喎, 又要轉車, 加埋成粒鐘, 天氣咁熱, 小朋友和姐姐都好辛苦了, 試想想如落雨或有風球就更加要諗諗, 如果由Dad Dad車, 他不近, 又要行成程回頭路, 都幾遠law. 行不通. 校巴應是最好的方法. 希望校巴司機哥哥和保母都好有愛心啦.

明天開學啦 ! 我囡囡都會番呀, 等佢warm up下, 又可以等我們了解下小朋友上課活動形式和老師們, 都幾好呀

同埋我還未洗校服, 所以我會幫佢這幾日暫時穿著便服先, 各位到時見
‹ 上一主題|下一主題