用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦
樓主: evelyn317
go

10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦 [複製鏈接]

deleted.............

醒目開學勳章

我都睇到好化, 明知d男人唔做野, d女人又去搵埋錢番黎養佢!! 男既又去滾女, 女既係香港又去溫仔....... even係菲, 我唔信佢地無出去偷食囖, 佢地實在太open太濫啦. 我以前間公司d 菲既同事d關係.......... 真係七國咁亂, 是但一條友中左愛滋起碼搞到6, 7個同事都奶野.  

除左國家既政府無能之外, d 國民大大部份都係咁樣亂搞男女關係, 不自愛, 男人又懶又無用........ 所以要死左先可以再投胎唔再做賓人!!

印尼我又係好憎的......... 排華既時候, 殺華人既兇殘, 真係...... 好睇到到佢地仲係原始人!!

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 12:25 發表

就係話, 個國家都無希望
佢地就錯在生左係呢d 國家law
係樹幫人洗廁所搵$返去養家
c 佬攪第二個女人.....比你氣吾氣?

btw, 你有無試下整烏冬?
我尋日行完書城
對腳今日返到屋企, 要換對拖鞋, 頂吾順, 好倦 ...

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 12:23 發表
我以前都會咁諗下, 但自從人質事件, no啦, 我覺得係抵佢地死的, d人既質素咁差, d男人真係懶到咁, 唔死都無用啦, 呢個世上真係多一個菲律賓唔多, 少一個唔少, 因為........完全無建設性的. 所以佢地其實都真係唔死都 ...

就係話, 個國家都無希望
佢地就錯在生左係呢d 國家law
係樹幫人洗廁所搵$返去養家
c 佬攪第二個女人.....比你氣吾氣?

btw, 你有無試下整烏冬?
我尋日行完書城
對腳今日返到屋企, 要換對拖鞋, 頂吾順, 好倦

醒目開學勳章

我以前都會咁諗下, 但自從人質事件, no啦, 我覺得係抵佢地死的, d人既質素咁差, d男人真係懶到咁, 唔死都無用啦, 呢個世上真係多一個菲律賓唔多, 少一個唔少, 因為........完全無建設性的. 所以佢地其實都真係唔死都無用, 因為個國家係完全無希望的.

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 12:19 發表

我覺得佢地慘, 係國家/男人吾爭氣, 要佢地出黎搵$
even 讀到大學又點? 未又係幫我們洗廁所..........

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 12:09 發表
我又好少諗佢地好慘, 因為佢地係香港搵到既錢係佢地係個邊既幾倍, 仲要佢地係個邊根本就好難搵到野做.  

佢地袋落袋既$3580真係好過好多本地清潔工人架, 人地仲要做d 極厭惡既工作, 工時又長, 有時又遇著d衰老細,  ...

我覺得佢地慘, 係國家/男人吾爭氣, 要佢地出黎搵$
even 讀到大學又點? 未又係幫我們洗廁所..........

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-11 12:09 發表
呵,無咩關係,天后、CWB 都一樣特登搭車出黎。減水份 ~ 大約減幾多咁呢?

你初手, 試下跟menu 先啦
得既, 你比我, 會用奶replace 左水.

醒目開學勳章

我又好少諗佢地好慘, 因為佢地係香港搵到既錢係佢地係個邊既幾倍, 仲要佢地係個邊根本就好難搵到野做.  

佢地袋落袋既$3580真係好過好多本地清潔工人架, 人地仲要做d 極厭惡既工作, 工時又長, 有時又遇著d衰老細, 左刻又扣.......又通常都幾廿歲添(工人通常都係後生既多).  佢係我地屋企(大部份人啦), 我地食咩佢地食咩, 真係好過好多人架!! 但係有時係bk見到好多工人既衰野, 真係好嬲的!!

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 11:58 發表

有時諗, 佢地真係幾慘
但有時又諗, 係香港搵3580, 好多低下層, 都未必有呢個實收入(扣返住/食/車$), 佢地都吾知足, 係要做d 衰野.....

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-11 11:32 發表
唉,離鄉別井,揾 $$$ 養家,仲要煩埋 29!!! 咩世界。。。

有時諗, 佢地真係幾慘
但有時又諗, 係香港搵3580, 好多低下層, 都未必有呢個實收入(扣返住/食/車$), 佢地都吾知足, 係要做d 衰野.....

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 11:37 發表
所以我唔prefer帶細路去, 永遠離唔開食, 飲, 柯呢3飯, 真係想睇耐少少都唔得, 掃興.

唉, 我隻仔係都要跟呀麻
個女就ok.........

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-11 11:20 發表
我同我囡响 CWB 食 lunch,佢5 call 我我都諗住 call佢 ga la,部機好輕吓啫。越黎越懶 ~ 係咁 ga la,做落咗個個都係。$$ ~ 5 關多少問題,清楚 d 好,無謂引人犯罪。

請教 : d酵母係咪要擺落冰格? 奶粉係咪可以用盒裝奶代替 ...

ic, 我以為你係搭mtr 特登出黎tin hau 拿咋......
酵母係要放冰格, 要密封
你落盒裝奶就要減水份

醒目開學勳章

唉.............. 請工人其實都真係幾煩!!

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 11:06 發表

我吾知係佢近排老公有29, 所以變得差左定點啦
總之我吾會放過佢LAW..............

醒目開學勳章

所以我唔prefer帶細路去, 永遠離唔開食, 飲, 柯呢3飯, 真係想睇耐少少都唔得, 掃興.

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 11:10 發表

我都係吾鍾意欠人$......
吾係我無預時間呀, 係我隻仔呀............嘈住話肚餓, 要醫肚, 已經係香港買定個BREAD 比佢, 都吾掂

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 10:34 發表
錢多錢少我都係一樣的, 欠人錢就總係.......... 周身唔安樂嘛, 好d搞掂, 早d close file, 記少樣野, 費事唔好意思.

你去個度why你唔預多d時間呀, 個度都幾大下, 真係要d時間去尋下寶的, 一場去到你又趕住又, side晒 ...

我都係吾鍾意欠人$......
吾係我無預時間呀, 係我隻仔呀............嘈住話肚餓, 要醫肚, 已經係香港買定個BREAD 比佢, 都吾掂

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 10:31 發表
係咪做得耐左, 開始...............變得自己人, 咩都自把自為呀?? 我又係超憎的. 要check住佢有無做野, 有時仲辛苦過自己做!!

我吾知係佢近排老公有29, 所以變得差左定點啦
總之我吾會放過佢LAW..............

醒目開學勳章

錢多錢少我都係一樣的, 欠人錢就總係.......... 周身唔安樂嘛, 好d搞掂, 早d close file, 記少樣野, 費事唔好意思.

你去個度why你唔預多d時間呀, 個度都幾大下, 真係要d時間去尋下寶的, 一場去到你又趕住又, side晒啦.

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 10:01 發表

又吾係多$........吾駛甘緊張wor, 呵......
尋日去左書城, 買左幾本書
吾夠時間, 如果吾是, 想再看耐d..........

醒目開學勳章

係咪做得耐左, 開始...............變得自己人, 咩都自把自為呀?? 我又係超憎的. 要check住佢有無做野, 有時仲辛苦過自己做!!

原帖由 CrabPincers 於 11-5-11 09:58 發表

但我發覺佢越黎越懶law, 吾叫吾做....
好似d 床單甘, 我set 左隔week 就要換(2星期一次吾過份), 但我發現左一排, 我房張床單, 成個月都吾換, 依家我係calendar mark 低, 佢幾時換左, 隔一星期就'提'佢換.......d  ...

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 09:38 發表
你收到錢就好了, 我好怕錢銀既野有誤會, 所以make sure左你收到會放心d.

有時工人懶得黎可以唔駛煩你又完成到件事, 都未嘗唔係好事黎既, 起碼好過你有個超蠢既工人, 嘔血都嘔死你啦. 而家你唔駛貧血要多謝佢呀!

...

又吾係多$........吾駛甘緊張wor, 呵......
尋日去左書城, 買左幾本書
吾夠時間, 如果吾是, 想再看耐d..........
‹ 上一主題|下一主題