用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦
樓主: evelyn317
go

10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦 [複製鏈接]

deleted.....................

原帖由 lcf 於 10-7-15 17:30 發表
我想問呢本書山版社 or 作者係咩?如果有的話,容易搵。

我女鐘意睇衛斯理,我就冇睇過,你有冇睇過呀?

呢本書係翻譯小說
因為本書係我daddy到
所以睇唔到咩作者
睇過啦
不過我唔係幾鐘意睇

醒目開學勳章

Hi

我仔都要做中英文book report, 英文好d, 有寫明要佢睇咩.  但係中文就任君選擇, 請問有無人可介紹中文書for 男仔呀?  唔該晒.

你仔仔有冇睇過波西杰克森呀?我女同佢d同學都有睇,又睇埋電影。
原帖由 AndyRain 於 10-7-16 10:06 發表
Hi

我仔都要做中英文book report, 英文好d, 有寫明要佢睇咩.  但係中文就任君選擇, 請問有無人可介紹中文書for 男仔呀?  唔該晒.

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 10-7-16 10:06 發表
Hi

我估我女會懶到, 求其係書櫃搵返d 佢看過既書出黎做book report 算

英文呢, 甘岩個book list 樹有一本我們有, 我估.........佢都係做呢本多架啦

其實還有一本英文書佢係看過, 但佢話果本書好悶.....吾想再看, 佢依家都未'動工'

醒目開學勳章

請問係咪翻釋小說黎架?

原帖由 lcf 於 10-7-16 11:09 發表
你仔仔有冇睇過波西杰克森呀?我女同佢d同學都有睇,又睇埋電影。

醒目開學勳章

我地學校指定睇咩英文書, 所以無得閃.  你說有一本你女睇過, 咁佢都唔係好懶啦, 起碼平時都有開書嘛. 咪咁話佢啦.

中文書因我無咩點買俾佢地睇, 所以真係r 晒頭. 好在有你地話下俾我聽有咩書.

我仔上個wk已開始左做暑期作業, 尋晚諗住做一個book report先啦, 好啦, 佢仲揀本最少頁數既黎睇tim(仲笑晒口話好少頁咋), 睇晒本英文書, 跟住先發覺.............工人借左書番黎..........個作者名2個字其中1個字一樣佢就當係同一個人(佢應該係立一立睇錯左). 咁我仔即刻..........gur 晒, 我話, 算啦, 睇多本書都無蝕底既, 我仔先好d. 真係俾個工人激鬼死, 原本尋晚可以做完一樣功課嘛!!

原帖由 CrabPincers 於 10-7-16 11:31 發表

我估我女會懶到, 求其係書櫃搵返d 佢看過既書出黎做book report 算

英文呢, 甘岩個book list 樹有一本我們有, 我估.........佢都係做呢本多架啦

其實還有一本英文書佢係看過, 但佢話果本書好悶.....吾想再看, 佢 ...

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 10-7-16 14:41 發表
我地學校指定睇咩英文書, 所以無得閃.  你說有一本你女睇過, 咁佢都唔係好懶啦, 起碼平時都有開書嘛. 咪咁話佢啦.

中文書因我無咩點買俾佢地睇, 所以真係r 晒頭. 好在有你地話下俾我聽有咩書.

我仔上個wk已開始左 ...

我女連另一本書都未搵.............
中文, 我估佢都係用返, 之前去中學interview 時果兩本中文書黎做.............有得抄.........

我仔仔亦註左冊.有中英數3本暑期練習要做,也有網上英文.仔仔聽說要做3本練習,怪責我為什麼要報咁多功課學校去讀.因為哥哥間學校完全沒有功課做.我跟他說有些學校要做5本,還要補習,成個暑假都要補英文.這樣他才收聲.

我仔個間冇暑期作業,不過參加兩星期的Summer Class, 早上3堂,下午activity.中午學校包食

嘩! 邊間學校呀? 咁正~

Hi 我都嚟報到先, 希望唔好太遲 . 我囝囝都冇暑期作業, 佢話今年一定要玩咗先 !:

原帖由 AndyRain 於 10-7-16 14:36 發表
請問係咪翻釋小說黎架?

係呀,翻譯小說!

原帖由 heikima 於 10-7-17 14:35 發表
Hi 我都嚟報到先, 希望唔好太遲 . 我囝囝都冇暑期作業, 佢話今年一定要玩咗先 !::" />

Hi各位家長,

我又嚟報到, 我呀女有3本暑期作業, 再加book report.
佢已經喊救命, 另佢今個暑假無得"hea"

你囝囝間學校咁好, 唔駛做暑期作業?

你哋仔仔女女真好多暑期作業,我仔仔得一本數學,所以佢係家好Free.

依家仲諗緊買校服.
金綸啲校服係唔係好啲

醒目開學勳章

我阿女都有3本暑期作業...
今日去學校買書同校服...
交埋飯$$同乜費物費..
聽日開始返銜接班....

請問學生八達通係咪自己去申請??
定係開學後由學校代申請??

Carol,

你終於識得入嚟了!

你囡是否派到第一志願呀? 八達通應該開學後响學校搞的.
原帖由 carollam310 於 10-7-18 21:13 發表
我阿女都有3本暑期作業...
今日去學校買書同校服...
交埋飯$$同乜費物費..
聽日開始返銜接班....

請問學生八達通係咪自己去申請??
定係開學後由學校代申請?? ...

回覆 4# humbertcarol 的文章

係呀! 佢話咁多年來只有今年冇暑期作業, 要好好珍惜, 舊年做到cc吓, 今年要歎番下, 盡情享受, 真比佢激c !

我個仔返左幾日summer course, 話D人好勁, 自動自覺攞亞哥D舊書去睇 (仲未買書)
‹ 上一主題|下一主題