用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦
樓主: evelyn317
go

10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦 [複製鏈接]

原帖由 AndyRain 於 10-11-26 11:05 發表
尋晚都有人被我鬧到反艇, 最後要走黎同我講對唔住!

真係唔知生黎做咩!!!

你果個還會同你講對唔住, 我果個只會同我對峙, 讓時間一分一秘過去.

我都曾經諗過, 點解生佐你出嚟, 又教你唔好呢?

原帖由 CrabPincers 於 10-11-26 10:52 發表

唉, 呢樹好多人都比d 仔女激到就黎c

尋晚, 差吾多7點先返到屋企(呀女)
一入屋就嘈話, 聽日要交中史presentation (計考試分), 又要做中文作文, 大佬呀, 中文作文一早講左啦, 我看佢diary 見佢mark 左好多日, 亦係 ...

如果佢自己搞掂, 唔駛我理, 我都無問題, 但係我個位公主, 噚晚12點, 我已經瞓, 佢無啦啦叫醒我, 佢話條數學唔識要我教佢, 好老實, 我真係唔識....唔係假, 跟住不停喊同話我唔教佢. 亞小姐....家陣好夜, 我聽日仲要6:30起身,  唔識都無辦法.

原帖由 CrabPincers 於 10-11-26 15:40 發表

唉, 大家甘話啦

我隻女岩岩call 我話, 老師讚佢份presentation 得意 + 有用心去做wor

咁咪好, 用佐咁耐時間同心機, 得到老師讚賞, 都值得!

好耐無上嚟啦, D仔女考晒試未呀? 派佐卷未呀?

我個囡D卷返晒嚟, 成績真係一般, 仲有兩科唔合格添, 就你中史同LS. 我對亞囡D成績都無乜意見, 但亞囡可能驚我會鬧佢, 佢就講了一對對聯比我聽 : '小學求高分, 中學求合格', 我聽完之後真係吹到脹晒.

好耐無入嚟, 你地好嗎?

手打烏冬好易整, 以前亞囡細個都有叫埋佢一齊做, 中午整, 下午茶時間有得食, 好好味. (PS.因為要用佢雙腳踩個粉團)

用兩個膠袋包住, 叫佢踩落去, 但個過程...我都好驚個袋會穿, 好彩最後都無, 所以亞囡食落都有另一番風味.

等個6K去買NETBOOK.

原帖由 RSG媽媽 於 11-3-10 19:26 發表
係啦 攪咩減班殺校呀 小班教學最實際

我都等緊個6K呀 諗緊點使好

亞囡對派彩反而無意見, 佢覺得都無佢份, 又無話叫我地同佢分享.
新年既時候, 已經拆利是....自己比錢買佐個ipod
個netbook其實未話派錢前...我已經話要買.

原帖由 Rattie 於 11-3-11 12:14 發表
ipad 2, iphone 5 .......

喂,亞囡派彩滿意嘛?

好彩你話比我知, 唔係我仲係到搭錯線....

過年前派佐成績表, 由於都無乜驚喜, 仲有D勞氣, 所以都無特別提, 總平均分得六十多分, 真係緊緊合格.

原帖由 CrabPincers 於 11-3-11 14:10 發表

wakaaaaa 人地係問你個女, 派成績表成績點呀
吾係講緊6000元呀, 呵

我初初睇見, 都無乜野, 但老師話呢個成績唔係好不特止...仲屬於差既一班, 因為係老師心中, 只有兩班, 一係好, 一係差, 無話分高中低三級.

原帖由 Rattie 於 11-3-11 17:48 發表
一樣喇... 我女拆利是....自己比錢買佐個 ipod touch 帶返學做字典.
中學係 50分合格, 六十多分5係緊緊 ga la.

又好耐無入嚟, 近排公司忙到想C, 我好耐好耐都無試過咁忙, 當我一忙既時間, 我就想退休....HAHA可以發下夢.
亞囡派佐中期測驗成績, 比起上次第一次的成績, 有少少進步, 而老師都比佐好多鼓勵既說話, 同亞囡講...你可以考得再好的D, 你差唔夠一分就可以入頭10名, 考頭幾名既同學其餘每晚都會分配好溫習, 好何入手等方法講比亞囡聽, 而我同老公為佐加強亞囡既學習心, 我地都開佐個條件, 希望佢可以KEEP每日溫習的習慣, 暫時都KEEP都兩個星期了.

e...你地去晒邊呀?????

CrabPincers, Rattie

說來話長, 由於我成日都見個囡用手機上網, 係無時無刻都見到佢上網, 問佢攞住部手機做乜, 佢就話上facebook, 但係我已經係fb好耐無見亞囡有任何留言, 所以我起疑心....,初時只係覺得佢block咗我個名, 所以我睇唔到佢d野, 後來, 真係唔知點解係亞囡朋友列內, 搵到個男仔, 跟住睇埋d留言(當中呢個男仔都可能已經block埋我啦), 就發覺亞囡已經開了新a/c, 仲已經同個男仔開始了.....

我依家都唔知點算, 只係覺得亞囡無時無刻都係到講大話呃我, 我真你好心灰.
‹ 上一主題|下一主題