用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 葉氏音樂playgroup?
go

葉氏音樂playgroup? [複製鏈接]

請問有無人上過,葉氏1歲半就上得既playgroup?
情形係點架?同埋係咪中文授課?
同埋,係咪唔比大人陪住架?
   1    0    0    0

[quote]原帖由 foggyao 於 10-7-12 11:54 發表
情形係點架?同埋係咪中文授課?中文授課
同埋,係咪唔比大人陪住架? correct

原帖由 elizatyy 於 10-7-13 23:01 發表
[quote]原帖由 foggyao 於 10-7-12 11:54 發表
情形係點架?同埋係咪中文授課?中文授課
同埋,係咪唔比大人陪住架? corre ...

thanks!

你認為值得上嗎?因我四圍睇forum時,見到有d mami話閂埋門唔知做乜,又話只得名氣,學唔到野喎,請問你有無經驗?
又或者,港島區,平日有無呢d類似playgroup,可以上個半至兩個鐘,都係比20個月大小朋友自己上?因佢係細b,黎緊要到下年年頭先有得插班,但係佢好黐身,行開少少都唔得,我想佢習慣下要返學時既分離。

我有3個小朋友,有個夠年齡既都已經上左,1個而家3歲半,1個2歲讀埋今個月,9月返n1,如果我時間許可我會同細女夠年齡再去返,佢而家1歲所以未返得!
我覺得佢教得幾好,d老師好有耐性,又識得用方法要佢地唔好扭計,我2個小朋友上個班係2個鍾冇家長陪,其實以前佢地係有1個課室上堂係睇到架,不過而家轉左課室先睇唔到!
佢地上堂不時都會帶佢地一齊去洗手間,教下佢地要去廁所,所以我好鍾意去佢地度上堂,初初小朋友自己返實會喊,佢比家長陪1個月左右,跟住就要小朋友自己上堂,我反而幾鍾意佢咁樣做,等佢地學下獨立,我2個小朋友都好鍾意去上堂!!
     晞晞靚相

請問你係佢地邊間centre上架﹖
原帖由 SUKI622 於 10-7-25 15:13 發表
我有3個小朋友,有個夠年齡既都已經上左,1個而家3歲半,1個2歲讀埋今個月,9月返n1,如果我時間許可我會同細女夠年齡再去返,佢而家1歲所以未返得!
我覺得佢教得幾好,d老師好有耐性,又識得用方法要佢地唔好扭計,我2個小朋 ...
****未經本人許可, 不得轉載****

[quote]原帖由 foggyao 於 10-7-19 10:45 發表

thanks!

你認為值得上嗎?因我四圍睇forum時,見到有d mami話閂埋門唔知做乜,又話只得名氣,學唔到野喎,請問你有無經驗?
又或者,港島區,平日有無呢d類似playgroup,可以上個半至兩個鐘,都係比20個月大小朋友自己上?因佢係細b,黎緊 ... [/quote

Parents should know the progress as the school will return the worksheet to us after every lesson.
‹ 上一主題|下一主題