用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港兒童音樂劇團 CMT
go

香港兒童音樂劇團 CMT [複製鏈接]

原帖由 zukijoey 於 10-7-12 14:59 發表
我想比女女參加. 聽講要面試.
請問有無小朋友參加過這個劇團?
是否很容易便可入團呢? 係咪真係有人不獲取錄o架?
小朋友在課堂開心嗎?

joined 3 years, 剛剛停左.

小朋友開心, 推介.

原帖由 YYML 於 10-7-14 14:14 發表
上了一兩堂已覺得唔好, 看完表演甚至覺十分後悔, 就沒有再參加, 連最後一堂都唔上免得浪費埋時間.

可否講下, 你小朋友上邊組呀? 看完邊個表演呀? 仲有覺得有咩問題呀?

原帖由 YYML 於 10-7-16 12:13 發表
首先是分班的問題, 原本說會就年齡, 但我的小朋友6歲了但同班的大部分是3‘4歲。上堂時常玩紅綠燈等遊戲, 連我的小朋友也說為何不是學戲劇, 而是同BB玩。到表演時, 他就同他的BB同學一齊唱做了首歌。整個表演我覺得太兒戲 ...

係呀, 咁真係唔好喎.  唔緊要啦, 算啦, 唔好再angry.  

你小朋友不是讀c 組嗎? 唔知係咪因為班和小朋友的age 分配出問題, 所以搞到分班亂晒龍.

我仔可能比較好彩, 佢果班age 好似大家都差不多, 同埋同班的好幾個小朋友都一齊上左幾年, tutor 都好.  

我好小同我仔去tom lee 架, 所以都唔知你小朋友係邊個tim, 真係不好意思.  你小朋友係男or 女呀?  你好勁喎,  知我係邊個小朋友的ma ma, 其實你點知架?

原帖由 YYML 於 10-7-19 14:12 發表
我小朋友是囡囡, 在CMT是讀C組的. 和你仔仔以前在尖沙咀TOMLEE 做了一段時間同學, 後來我轉了中心. 我十分記得你的囝囝, 因為他好可愛,之前 在某些TOPIC見過你,由發言內容+你囝囝(或是細佬? 他們好似的) 張BB相估到 ...

你認BB + 推斷能力好強呀.

張大頭相係細佬呢架, 當時只得幾個月, 你都認到, 真係好西利呀.  細佬E+都3歲幾啦.

我很小去TOM LEE, 不過我成日聽到老公返呢話個仔上堂嘈住晒, 搞亂當, 冇聽指示, 總之一肚氣.  多謝你的美言, 但事實上哥哥真係並不可愛.   當時仲有另一個小朋友同佢一齊玩的, 跟住果位小朋友可能都轉左CENTER.

你囡囡讀完JMC 後仲有冇升上去讀其他TOM LEE 的COURSE 呀? 我地冇啦.  

係呀, 哥哥9月升小一, 會讀鑽石山音樂小學.  希望你囡囡開開心心咁升小一

我地都剛剛停左CMT 啦.

如果下次在其他活動你見到我地, 記得叫下我地呀.  因為我認人實在太差, 好多時都睇唔到.

原帖由 YYML 於 10-7-19 21:10 發表
rabbitpiggy,

音小好啱你仔仔, 他上TOMLEE時是有點坐唔定, 但是可接受, 我真的覺得他好醒目和活潑, 課堂上吸收好快, 所以對他印象很深, 你同他選音小真的很合適, 音小要選一樂器學的, 選了沒有?

我們也沒有再 上J ...

去親子王國check pm 呀, 因為我係教育王國不能send pm

原帖由 Siuming 於 10-7-19 16:35 發表
I have the same feeling with YYML.  My boy (4.5 yrs old) just completed the course from Apr ~ Jun and attended one performance.  I think the quality and the content of the course did not worth such hi ...

價錢真係好貴.

上堂的內容和表演我個人係滿意
‹ 上一主題|下一主題