用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香港兒童音樂劇團 CMT
go

香港兒童音樂劇團 CMT [複製鏈接]

上了一兩堂已覺得唔好, 看完表演甚至覺十分後悔, 就沒有再參加, 連最後一堂都唔上免得浪費埋時間.

首先是分班的問題, 原本說會就年齡, 但我的小朋友6歲了但同班的大部分是3‘4歲。上堂時常玩紅綠燈等遊戲, 連我的小朋友也說為何不是學戲劇, 而是同BB玩。到表演時, 他就同他的BB同學一齊唱做了首歌。整個表演我覺得太兒戲(連其他班別的), 若是這水準和規模,我覺得只需於課堂請家長進課室觀看便可,不用收$400還要連飯都沒有時間吃提早4’5小時到會堂rehearsal。整体而言, 我覺得課程和表演在時間和金錢上均物非所值, 公平一點來說可能當初分班恰當,課程方面會充實一點,但表演部分真是難以認同。

rabbitpiggy, 我認得你小朋友(因我們以前一齊上過tomlee) 我們是同一場表演的。

原帖由 rabbitpiggy 於 10-7-14 15:11 發表

可否講下, 你小朋友上邊組呀? 看完邊個表演呀? 仲有覺得有咩問題呀?

My kid attended the Tin Hau Centre

我小朋友是囡囡, 在CMT是讀C組的. 和你仔仔以前在尖沙咀TOMLEE 做了一段時間同學, 後來我轉了中心. 我十分記得你的囝囝, 因為他好可愛,之前 在某些TOPIC見過你,由發言內容+你囝囝(或是細佬? 他們好似的) 張BB相估到你是誰. 上次CMT表演一見到你囝囝我己經立即認出他, 他仍然十分可愛, 見他還懂"氹"哭了的同學, 好主動好叻仔. 他也是今年升小一, 是嗎? 會在哪區讀呢? 我的囡囡在灣仔區, 可能下次又會在某些活動再遇上呢!

原帖由 rabbitpiggy 於 10-7-19 12:20 發表

係呀, 咁真係唔好喎.  唔緊要啦, 算啦, 唔好再angry.  

你小朋友不是讀c 組嗎? 唔知係咪因為班和小朋友的age 分配出問題, 所以搞到分班亂晒龍.

我仔可能比較好彩, 佢果班age 好似大家都差不多, 同埋同班的好幾個 ...

rabbitpiggy,

音小好啱你仔仔, 他上TOMLEE時是有點坐唔定, 但是可接受, 我真的覺得他好醒目和活潑, 課堂上吸收好快, 所以對他印象很深, 你同他選音小真的很合適, 音小要選一樂器學的, 選了沒有?

我們也沒有再 上JXC, 因呀囡想單獨學琴.

上次CMT的表演我有見到你們, 但沒有相認怕太唐突, 下次再遇上時一定傾吓講吓,  細佬好似"翻版"哥哥, 好得意, 我當日都忍不住看多他幾眼!!

Siuming

"The performance almost same as kindergarten 's music class"   - I disagree as I think it is worse than the kindergarten's music class. Ha! Ha!
‹ 上一主題|下一主題