用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩有幾好請指教
go

協恩有幾好請指教 [複製鏈接]

hi eggmama & winniehobb,  I am also mother of K1 am kid wor, my daughter is chun chun.  have you started the phonics disc, I found that very interesting,  To be honest, I really like this school especially the passion of the teachers.

我女兒今年k1, 我其實當初有好幾間學校選擇,最後都係協恩同宣道之間再做決定, 今年年頭, 我個女證實有一型糖尿病, 當時我地同兩間學校聯絡, 協恩的老師俾我地的感覺係好合作同好肯同我地配合, 結果我地都選擇左協恩

開左學之後, 我地第一日同老師約左希望教佢地點同我個女check血糖, 本身以為只係教兩個班主任, 點知老師好主動話英文老師都想學埋, 結果真係教的時候, 校長, 主任, 書記姨姨都來學, 我覺得私校老師都未必有咁好...

原帖由 eggmama 於 10-9-30 08:22 發表
Hi, is Chun Chun always goes to school with Daddy? She loves to eat bread/cake before entry classroom? haha! My girl knows her. She needs long rest after school? Hope she grows up healthier.

係呀, 爸爸負責每日帶個女返學放學, 佢其實唔太鐘意食早餐, 不過爸爸日日都要迫佢係學校門口食完份早餐, 因為怕佢上堂的時候會血糖低唔舒服....

我個女習慣日日都要訓3個鐘晏覺, 不過其實如果唔講都冇人知佢有事ka, 佢好鬼多野講, 又老積.....

你小朋友叫咩名呢?

囡囡婷婷,

我個女唔係細B, 佢7月出生, 不過好似都有細B入到HEEP YUNN....
‹ 上一主題|下一主題