用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問將軍澳邊間小學好呀...
樓主: Wingleung
go

請問將軍澳邊間小學好呀... [複製鏈接]

我個女今年升K2, 但係我都唔知將軍澳邊間小學好, 請大家比D意見, 提供幾間比我選擇吓吖..
   0    0    0    0

多謝你D資料, 好詳細, 但係我唔知點計分呀, 我都唔知我囡囡有幾分...

原帖由 ziyi 於 10-7-15 14:13 發表
TKO有4間直資,所以你要考慮直資定津貼

先說直資:
LHT - 歷史耐,但校舍細,未轉直資前是區內熱門,而6年學費都是跟入學那一年相同,預算較容易,沒有呈分試,升PLK LAWS FOUNDATION
LOGOS - 學制異於正常, 11年制,活動教 ...

我自己住將軍澳廣場, 我媽咪住坑口, 我個囡而家係青衣商會到, 我唔識計分, 可以告訴我D分係點計...

原帖由 wensi 於 10-7-15 15:18 發表

你係TKO 邊區, 同埋有幾多分?  有多D 料先好俾意見

請問點解我係全港小學架西貢區找不到黃永樹/將天這2間小學?

原帖由 ziyi 於 10-7-16 14:04 發表
如果是將軍澳廣場,以直徑來說

1. 將循/EC
2. 黃永樹/將天/馮晴/宣基

而真道(LOGOS)/GT是調景嶺
而梁潔華/LHT是寶林

計分可參考
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

如果申請你或你丈夫的母校,那有20分,如果 ...

請問將軍澳官立小學好嗎... 大家請比意見, 謝謝~

請問大家對港澳信義會(富寧)呢間學校有咩意見, 因為我見我個女間學校年年都有大概1/4人入呢間學校....
‹ 上一主題|下一主題