用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園PN召集處
go

青衣學之園PN召集處 [複製鏈接]

0    0    0    0

返學後小朋友的情緒

你地的小朋友返佐學.....怎樣呀....????
我個皇帝老師話佢無咩喊但番到屋企就....成日喊...成日發脾氣.少少事就喊又痴身....之前佢唔會咁架....

你個仔係咪鍾意講英文唔多講中文個個呀....

你無見到咋...佢係出面發佐好耐脾氣....老師都無佢辦法...

原帖由 echo_seng 於 10-8-16 16:31 發表

哈哈,你一講"技安",我就知啦!我個仔係19號,我今日話你個其實係K1 o個 個!
咁你囝囝邊係失按呀!好多男仔都難坐定定!男女真係幾大分別!你囝囝又無喊,又無做d乜,只係唔想坐定定!小事!我家大帝咪又成日係咁!我唔覺我家大帝表現唔好! ...

多謝你鼓勵....我可能我太大壓力了.....老公又唔係成日係香港,我又要番工又要照顧2個仔...個仔的脾氣真係好差..真難搞..哈哈....

我個仔係28號......我仲幫佢改佐個花名叫"技安"......佢係成班最大份....得個樣....又拍事...我老公都話個名好襯佢...

我個細仔發燒,喉嚨唔舒適...發佐幾日了....發下退下....

原帖由 echo_seng 於 10-8-16 13:52 發表

細佬無事嗎?

男仔係明顯地頑皮少少,難攪的男仔又點止你囝囝!我家大帝都唔係好得去邊!慢慢黎啦!無得急,有咁多老師幫手,小朋友一定會適應到,放心! ...

out of control

唉..... 個仔似係全班最難應付的一個,.......so out of control..... 都唔知點好.....個細仔又病,大仔番學又唔聽話.......都唔知點好 !!!!  真令人擔心......

回覆 60# echo_seng 的文章

yes!!

hello!

I am Phyllis.

原帖由 puffpuff 於 10-8-5 15:57 發表
拎故事書睇時, 我好似有啲印象見到個哥哥, 我重諗可能佢都係里度既學生, 陪個細佬妹黎pre-visit。

入學校果時都有d阻滯架, 講明一個大人+一個細路, 不過冇計啦, 我要返工, 邊個照顧哥哥喎...所以老師同佢講唔准玩, 淨係可以坐響度睇書...

拎故事書睇時, 我好似有啲印象見到個哥哥, 我重諗可能佢都係里度既學生, 陪個細佬妹黎pre-visit。

原帖由 okee 於 10-8-5 11:11 發表
有返呀, 姐姐話佢玩得好開心, 大家見到零零舍舍有個哥哥同埋一齊嚟, 果個就係我個仔喇...

都預咗返學會喊, 當熟習環境囉!

唔緊要啦! 如果小朋友去到好眼訓, 重攪到佢唔開心, 6日我都只係返到3日, 盡力而為返到就返啦!

原帖由 ilovejanwong 於 10-8-5 10:39 發表

我尋日冇同囝囝返呀...因為佢兩點鐘話好眼瞓,我諗之後嗰幾日都未必有機會同佢返喇~

My son is taking the PN class now ( Year 2010) . We applied on last Sept and interview on Feb this year. No need to be too earily. They dont have something call waiting list. They have the time of period to let parents apply their school.

原帖由 mamabeanie 於 10-8-5 11:44 發表
请问when did you apply for Aug2010 nursery class?  My neighbor told me that she had applied when the baby was only 8 months old and finally got confirmation that he will start nursery in January 2011. ...

请问when did you apply for Aug2010 nursery class?  My neighbor told me that she had applied when the baby was only 8 months old and finally got confirmation that he will start nursery in January 2011.
Thanks!
原帖由 AC9 於 10-7-16 10:34 發表
請問有無今年8月入青衣學之園PN的家長?
我囝囝讀am class!
有就大家交流下啦!

有返呀, 姐姐話佢玩得好開心, 大家見到零零舍舍有個哥哥同埋一齊嚟, 果個就係我個仔喇...

都預咗返學會喊, 當熟習環境囉!

原帖由 puffpuff 於 10-8-5 10:18 發表
大家尋日去左學校既pre-visit, 小朋友開心嗎?

我個女可能返開playgroup都有類似既野玩, 去到都見到啲玩具都冇咩興趣, 我覺得個pre-visit對於佢返新學校既適應好似唔係好大幫助, 我意思係到要佢自己一個人返個日, 都 ...

我尋日冇同囝囝返呀...因為佢兩點鐘話好眼瞓,我諗之後嗰幾日都未必有機會同佢返喇~
‹ 上一主題|下一主題