用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 2010 P1 生, 妳地買左校服未?
go

2010 P1 生, 妳地買左校服未? [複製鏈接]

供應商有4間之多, 唔知邊間D 料好?
   1    0    0    0

學校睇四間都差唔多...
我o地去最近嗰間.
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

男仔的白皮鞋,可否穿全白色波鞋?

原帖由 Mimichuchu 於 10-7-22 11:56 發表
男仔的白皮鞋,可否穿全白色波鞋?

唔得, 波鞋只可著体育校服時才可穿著.

原帖由 flostangraphy 於 10-7-16 14:17 發表
學校睇四間都差唔多...
我o地去最近嗰間.

唔係想阻人地搵錢, 但係 nathan road 近 山林道口嗰間真係差些少................

noted with thanks!!!!

原帖由 DaddyCool 於 22/7/2010 13:05 發表

唔係想阻人地搵錢, 但係 nathan road 近 山林道口嗰間真係差些少................
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."

原帖由 DaddyCool 於 10-7-22 13:05 發表

Then which one is better?

剛買了在佐敦果間
個阿姐 very nice, 06:30收工
我地 06:25去都等
又俾試衫試褲
皮帶又幫手改短
搞到 07:05

買左兩套校服一套運動服
加一件灰色長衫外衣 total $328

不過質地一般, 兩件恤衫一件白,一件偏黃
佢話工場做係咁
於是揀短褲都係一條白, 一條黃

最搞笑搭巴士返屋企時冷氣好凍
阿仔欖住袋衫唔係拎件外套著
話係校服要返學至俾著

原帖由 slk99 於 10-7-26 14:08 發表

Then which one is better?

幾間我都幫襯過, 大致都差唔多, 對我來講最緊要平, 因為小朋友大得快, 基本上每次換季都要買過 d 新嘅. 我近來都係幫襯佐敦呢間, 佢地真係幾 nice.

Hi bowling68,

I bought the school uniform at Tuen Mun but they didn't ask me to buy the belt. Is it compulsory???

u can buy the black belt anywhere, easy to find.
"Chi Lok" or Jusco hv good quality leather one.

原帖由 Sim 於 10-7-28 16:34 發表
Hi bowling68,

I bought the school uniform at Tuen Mun but they didn't ask me to buy the belt. Is it compulsory???

請問大家係唔係都係買左夏季先?

原帖由 bowling68 於 10-7-27 23:39 發表
剛買了在佐敦果間
個阿姐 very nice, 06:30收工
我地 06:25去都等
又俾試衫試褲
皮帶又幫手改短
搞到 07:05

買左兩套校服一套運動服
加一件灰色長衫外衣 total $328

不過質地一般, 兩件恤衫一件白,一件偏黃
佢話工 ...

星期六我老婆都同d細路去佐敦個間買. 我要開工... 冇得同佢哋去.....
佢返黎報告都話個老闆好nice. 老婆話好特別, 好似上人哋屋企買衫咁....
我哋都同意daddycool: 最緊要平!
亦只係買左夏季先...

原帖由 jesseyeeyee 於 9/8/2010 11:05 發表
請問大家係唔係都係買左夏季先?

Hi all,

今早終於的起心肝行動, 去買校服啦, 但出門遇奸人! 各位如果未去買校服的, 如又想去"186Nathan road"的, 就不如去過第二間吧!  上到去, 原先是一套(恤+褲), 參考通告日期係本年五月十日, 我心諗都唔係太耐啦, 細碼一套$99, 大碼一套$104, 點之.... 現在一件恤都話$115, 褲又$115, 我有帶埋張通告去比佢睇, 佢話小姐, 現在人民幣上升, 百物騰貴, ..... 我都收平你啦.... 簡直就係黑店, 由於本人只和小朋友去, 上面又是住宅, 我怕佢唔比我出門口, 所以都唯有照買一套先... 唉!  下次都要出門口之前上一上來bk先至去啦!

原帖由 flostangraphy 於 10-8-9 13:19 發表
星期六我老婆都同d細路去佐敦個間買. 我要開工... 冇得同佢哋去.....
佢返黎報告都話個老闆好nice. 老婆話好特別, 好似上人哋屋企買衫咁....
我哋都同意daddycool: 最緊要平!
亦只係買左夏季先...

...

咁都得?? 真係好離譜!!! 其實可唔可以同校方反映呢???

p.s. 我今天都去了jordan買, 好好呀~~

原帖由 1429 於 10-8-11 12:42 發表
Hi all,

今早終於的起心肝行動, 去買校服啦, 但出門遇奸人! 各位如果未去買校服的, 如又想去"186Nathan road"的, 就不如去過第二間吧!  上到去, 原先是一套(恤+褲), 參考通告日期係本年五月十日, 我心諗都唔係太耐 ...

係呀!! 多d上o黎 share 啦!!!!

原帖由 1429 於 11/8/2010 12:42 發表
Hi all,

今早終於的起心肝行動, 去買校服啦, 但出門遇奸人! 各位如果未去買校服的, 如又想去"186Nathan road"的, 就不如去過第二間吧!  上到去, 原先是一套(恤+褲), 參考通告日期係本年五月十日, 我心諗都唔係太耐 ...

hello jesseyeeyee,
you are also new tsl P1 parent?
welcome to join!!!
報到咗未呀?!
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... p;extra=&page=1

原帖由 jesseyeeyee 於 11/8/2010 16:13 發表
咁都得?? 真係好離譜!!! 其實可唔可以同校方反映呢???

p.s. 我今天都去了jordan買, 好好呀~~

SUPPLIER ﹠ ADDRESS

我漏失了通告,請問可否提供佐敦的供應商名字及地址?感激。

原帖由 JethroMM 於 10-8-13 21:02 發表
我漏失了通告,請問可否提供佐敦的供應商名字及地址?感激。

佐敦道吳淞街122-124號利際商業大廈6A
比埋電話你~ 2730 2066
開9:30-18:30, 呢個月連星期日都開埋~ 不過開10:00-17:00

原帖由 呀b 於 10-8-13 21:37 發表

佐敦道吳淞街122-124號利際商業大廈6A
比埋電話你~ 2730 2066
開9:30-18:30, 呢個月連星期日都開埋~ 不過開10:00-17:00

唔該曬,謝謝。
‹ 上一主題|下一主題