用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果大家姐已讀私小...但有一對TWINS既細佬妹跟尾... ...
go

如果大家姐已讀私小...但有一對TWINS既細佬妹跟尾... [複製鏈接]

我建議參加統一派位Net41,保守啲揀二線學校,如華德、九官等,兩個人一齊抽,機會多人一倍。
原帖由 littlelam88 於 10-7-18 09:50 發表

DEAR PARENTSLOVE2,

我覺得你既情況比我好好多!
好似你細囡咁..我估佢派小一前你都有同佢考定私校,
但我既係TWINS..我怕D私校好難同時收曬兩個mouth:" /> mouth:" />
如果A私校收細佬唔收細妹,
但B私校收細妹唔收細 ...

今年我朋友Net 41揀聖加第一志願成功咗。亦有朋友第二志願入到聖加。亦有朋友第一志願入到瑪利諾。但更多朋友派咗去Wong Tai Sin。
原帖由 littlelam88 於 10-7-19 00:54 發表

thanks..我都有諗過!
但係E+推行小班...機會"月"來"月"細(SORRY個字唔識打),
出生率就"月"來"月"高..
到時D二線學校都未必易入

哦!我以為你大女已經讀緊私校小學,如果我係你,如果有私校back up,我會幫大女博瑪利諾,好彩就帶埋個細妹,個細佬就睇佢有無私校back up,如有就博喇沙,無就揀區內二線學校。如果家姐博唔到,就兩個細嘅一齊揀區內二線學校。
我就係幫大女博咗St. Mary,細仔就會博二線學校加直資及私小。
由於報Net 41人數比Net 41之學位多,所以黃大仙區學校撥咗部份學額俾Net 41,所以Net 41係可以揀埋黃大仙區學校,今年Net 41係重災區,我識好多人派咗黃大仙,如伍華、樂善堂等學校。
原帖由 littlelam88 於 10-7-19 13:12 發表

如果我3個都係囡我就大囡會抽瑪利諾OR聖+,
但係有細佬咁點.....?
DBS得20幾個位都唔洗抽!
WONG TAI SIN係區外..係咪無簡都派咗?
‹ 上一主題|下一主題