用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒小上午校 2010年9月的 1 S 班
樓主: evelette
go

軒小上午校 2010年9月的 1 S 班 [複製鏈接]

回覆 65# kingawa 的文章

kingawa,

佢上次聽力評估得兩題是對的>>已經好好喇 ... 我仔捧左隻蛋返來 .... 今次test我都無眼睇!!
我地應該會參加親子大旅行, 不過d 費用都幾貴啊
咁細個都有睡眠窒息症?  點發現架?

回覆 67# annalee 的文章

我地3A, 1B, 1C, total 要$650, BB唔食都要收一舊... 真係好貴!!  係呢你地會bbq 定食盆菜?

語言障礙同睡眠窒息有關架? 細路有事, 做父母一定擔憂, 希望你囝囝快d好番~

原帖由 kingawa 於 10-11-5 12:15 發表
真的嗎? 我還以為得阿仔聽唔明廣東話tim! 定話小孩的理解力較差?
小時候我們發現他的學習能力很差, 呢頭讀了n次, 一轉頭就忘記了, 所以帶他去做評估, 結果發現他有語言障礙, 搞下搞下變佐睡眠窒息 仲話要割 ...

回復 95# annalee 的帖子

我仔數學評估, 有一版成版無做到, 扣左好多分.... 佢話睇唔到!!

回復 103# kingawa 的帖子

大家的戰績如何? >>我仔中文同常識只可用四字形容-->慘不忍睹
英文同數學就好少少

祝各位小朋友開學大吉, 身體健康!!  宜家d流感好勁, 阿仔過年都中招, 病左幾日; 今日叫佢小息唔好同人交換食物同埋勤洗手, 希望佢記得啦!
‹ 上一主題|下一主題