用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到考琴日期就快d去book琴喇
樓主: Charlotte_mom
go

收到考琴日期就快d去book琴喇 [複製鏈接]

我兩個女都無book過就考勒, 佢地話ok喎!

剛打去tom lee mega box 分店查詢book琴資料, 她叫我7月22日後再打去問, 宜家未有得book住.

多D彈唔同的琴,多D用耳仔聽。彈三角琴係好,可做多d不同層次音色。但唔係個個老師屋企都係放三角琴,因都幾大件。
原帖由 w_y 於 10-7-20 12:23 發表
我都想知有咩方法俾小朋友可以適應唔同琴. 佢係屋企練大細聲都幾好, 去到老師部琴就爭 dd, 我覺得係琴鍵重左關係, 但老師話唔係.

Want to ask piano teacher here, will you accompany all your students to try out the exam piano?

咁即係得閒都要租下唔同琴室練下琴.
無錯, 我第一次上到老師屋企見到係三角琴都好讚嘆~~~唔係部琴, 而係間屋仲可以有咁多位走動. 我囡即刻話想買一部, 我話得, 你幾時可以教琴你咪儲 $ 買部囉. (其實我都有部 kawaii 三角, 不過係迷你版 )

原帖由 miss321 於 10-7-20 17:35 發表
多D彈唔同的琴,多D用耳仔聽。彈三角琴係好,可做多d不同層次音色。但唔係個個老師屋企都係放三角琴,因都幾大件。

It depends on my students. If they want, I would go with them.

原帖由 snoopymom 於 10-7-20 21:16 發表
Want to ask piano teacher here, will you accompany all your students to try out the exam piano?

Then how do you charge for that? or you do it for free?

原帖由 cpcog 於 10-7-20 22:27 發表
It depends on my students. If they want, I would go with them.

醒目開學勳章

原帖由 pianomusicroom 於 10-7-20 00:09 發表

$210/半小時.貴了少許

有d $180-$190/半小時

練琴最好有老師在旁,等老師聆聽一下,當模擬考試

我女上年係 mega box TL 考 ,

我都係 book 咗一節比佢試下個琴 ,
半小時 $180

醒目開學勳章

原帖由 w_y 於 10-7-20 22:10 發表
咁即係得閒都要租下唔同琴室練下琴.
無錯, 我第一次上到老師屋企見到係三角琴都好讚嘆~~~唔係部琴, 而係間屋仲可以有咁多位走動. 我囡即刻話想買一部, 我話得, 你幾時可以教琴你咪儲 $ 買部囉. (其實我都有部 kawaii 三角, 不過係迷你版 )

我知好多琴行, 尤其係細的, 唔肯俾外人一同入考試房一同試琴, 怕係外來老師係自己"地盤"指指點點
平時係老師家中用 grand, 個 touching 慣了, 那或可省回點租琴房

‹ 上一主題|下一主題