用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍區有邊間好的全日制幼稚園呢?
樓主: anlywan
go

九龍區有邊間好的全日制幼稚園呢? [複製鏈接]

土瓜灣聖三一中心幼稚園

原帖由 anlywan 於 10-7-19 16:10 發表
各位媽咪你地好,,,請問有冇推介位於九龍區(近佐敦)全日制幼稚園呢?我希望小兒明年可以入讀..但都想找一啲很有愛心的老師幼稚園.....多謝!
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

但我覺得救世軍幼園造勢最叻 ... 什么一出世就排 .. 什么攞張 scan photo 去排 ... 攪到班家長氹氹轉 ... 12個月大先收張紙有何問題 ... 依家攪到人人鬥早 ... 就算辦學團體好都要各種因素 ... 教學理念、小孩性格、接送、家庭需要、老師穩定性、老師耐性、愛心、校園環境等,救世軍的卜賽x琳 & TKO x 德 都時有則聞老師被家長投訴云云 ....

香港基督教服務處辦的幼兒學校不錯,教的很全面,如不計較沒外藉老師,是非常好的選擇。尢以大坑東校舍最光猛,戶外 playground 亦非常大,有小游泳池。
(個人意見只作參考)

空氣質素不以置評,其實香港的幼稚園生九成時間也在空調下活動 ....

据我所知聖三一的英文時間已比不少幼園為多,除非跟國際班比便算少了。

Mongkok and shep kip mei are not far ...
how old are your kid? you can try even you are late ....  

原帖由 anlywan 於 10-7-30 19:15 發表
是我都聽朋友講過..佢两個囡囡及侄仔都在觀塘個間讀..啲老師好有愛心..就算佢侄仔在活躍症啲老師都好有耐性去教及觀察佢每日在學校情況話番俾家長知...但距離我地很遠...其它亦都排满晒人..我亦太晚先去排..來年機會 ...

‹ 上一主題|下一主題