用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 中華基金中學交流區
樓主: loyanmei
go

中華基金中學交流區   [複製鏈接]

小女已被中華基金取錄,想請問對一個Band1尾至Band2頭的學生來說,是不是已經算幸運呢?

yvonnechan  我囝囝都係band 1尾band 2頭, 取錄咗我都已經覺得好好彩喇, 只係有啲擔心佢會追唔上.  發表於 12-2-5 17:56

回復 Carcas 的帖子

請問中華基金的程度很高的嗎?

請問中一生可否離開學校午膳?

後悔改到商務其他店拿已訂的中一新書,到現在還未有得攞,攪到冇得做暑期功課。家長們,請問係咪有一本故事書(Kensuke's Kingdom)仲未出,所以冇得做暑期功課

回復 2005wingma 的帖子

中基考分班試那日,派左張叫English Language Secondary One Summer Holiday Assignments 2012 的紙,裏面寫明要做3樣功課

1) Read "Kensuke's Kingdom & complete the worksheet
2) Read "Bookworms Club Bronze" 3 stories & complete the worksheet
3) Online reading assignment "i-Learner

4) 另外書單提到有本Mathematics Summer Exe.  Book, 應該要做

不果我一本書都未有得攞

回復 2005wingma 的帖子

可能是名著,所以WIKI有介紹,我都上去看看,因為本故事書都吾知幾時先有得攞。
Mathematics Summer Exe.  Book都可以等到返暑期班看看有沒有指示才做。應該吾會太遲。

回復 E.Y. 的帖子

不用客氣。另外想請問一下有經商務訂中一全套書的家長,係咪尚欠八本書未有攞。知不知可否開學前打电話去商務问有沒有貨,因我不想全部書送去學校,要小朋友一次過拿回家。

vvchik2005  系呀,我都系欠八本呀  發表於 12-8-8 22:58

回復 vvchik2005 的帖子

用不用scan一份給你?

回復 maylmm 的帖子

有家長話問過高年班學生,廣東話精英班是D班
‹ 上一主題|下一主題