用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
樓主: KK07
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

原帖由 傻妹 於 11-8-3 17:05 發表
我囡剛剛做左,好好,佢出來時話唔痛,以佢咁怕痛都話唔痛就真係好好.過左2個幾鐘就開始少少痛,之後兩日都係少痛,而家完全唔痛了!

佢係由黃美娟醫生做既,估唔到咁好. ...

請問醫生在那區?收費如何?可分期嗎?

回復 121# vb28 的帖子

屯門區可分期!你ok我再俾資料你.

我想問吓, 我囝囝係吹管樂, 唔知cool咗牙,有冇影響呢?

Hi, Fat-C-9
我的囝囝同樣有Cool牙的需要正在找 info ,可否給我一 些Cool 牙info  
煩請 E-mail or pm 給我
thx

唔好意思, 寫漏 E-mail :  [email protected]

商務

sorry please ignore the message.

回覆 122# 傻妹 的文章

噢!唔考慮呢區,anyway thanks!

我尋日都同仔仔去見 cool 牙醫生, 可能阿仔情況比較特別, 醫生話阿仔要先整下巴個 part, 遲兩年先正式 cool 牙,  整個療情要大約 $5x,xxx - $6x,xxx, 我都仲考慮緊........ 我仲要唔要睇多一個 cool 牙醫生先再決定 ?? 不過個醫生真係好有耐性, 好詳細每一部份解釋俾我聽, 所以我依家心大心細, 唔知點決定......

May I know the name of the dentist please?

原帖由 yuki123lam 於 11-8-10 14:42 發表
我尋日都同仔仔去見 cool 牙醫生, 可能阿仔情況比較特別, 醫生話阿仔要先整下巴個 part, 遲兩年先正式 cool 牙,  整個療情要大約 $5x,xxx - $6x,xxx, 我都仲考慮緊........ 我仲要唔要睇多一個 cool 牙醫生先再決定  ...
a :hammer: :yawn:

原帖由 littlecat 於 11-8-4 10:38 發表
我想問吓, 我囝囝係吹管樂, 唔知cool咗牙,有冇影響呢?

Hi Littlecat,
我響WFN討論區見過你,我仔仔都是派這校㗎. 咁啱響度又見到你.
你的問題,我都問緊朋友,我有個做矯齒科的牙醫朋友,又有個校管樂的朋友.問完話你知.
今早我才去過牙醫朋友度,系同大仔睇,不是細仔,細仔暫時唔肯去,佢驚.......但遲D佢一定要去,因佢天生少了事隻下門牙,而家仲細就話QQ地,大D唔得㗎啦,所以我都要知道會唔會影鄉吹樂器.
至於阿哥,佢好少少,天生只少了一隻下門牙,同埋D牙細隻.原本諗住佢好簡單,只是COOL埋佢就OK.因為佢沒有大辦牙,又沒有爆牙,無諗過佢都要剝牙黎COOL.所以現在都考慮緊, 15,16.
佢比左3個option我, 我要廣泛資詢意見才可決定.我覺得好端端的牙要剝,真的要慎重考慮吧.

我睇個醫生姓林, 都係 BK 睇到人地介紹佢, 覺得佢評語都幾好, 所以試下咋.

原帖由 AS-Ma-Ma 於 11-8-18 00:17 發表

Hi Littlecat,
我響WFN討論區見過你,我仔仔都是派這校㗎. 咁啱響度又見到你.
你的問題,我都問緊朋友,我有個做矯齒科的牙醫朋友,又有個校管樂的朋友.問完話你知.
今早我才去過牙醫朋友度,系同大仔睇,不是細仔,細仔暫時 ...

我個女現在讀p.6, 剛cool 了, 係銅鑼灣, 女醫生, 專科..我阿女話OK, HK$4XXXX... 好有耐性, 好多小朋友去cool, 值得推介.... 最重要是阿女一粒眼淚都無流過, 胃口還不錯呢...

Fat-C-9, 可否PM個醫生資料比我,THX!

原帖由 Fat-C-9 於 27/9/2010 04:48 PM 發表

我係中環 環球大廈地下果間大藥房買的, 12蚊一支。
醫生介紹我去果度買的, 其他地方我又唔見有!

Please PM 醫生資料給我,THX!

原帖由 lindalowailing 於 19/10/2010 09:57 AM 發表
441,

我囡囡需要矯齒,全程時間大約兩年多D,而全個過程齒頜矯正治療費用如下:﹣
全數$38,000(最緊要係物有所值)
首次初部評做費用$1000
訂金$10,400 ($11,400 - $1,000)
餘額$26,600 (分期付款$@$1,400 x 19) ...

醒目開學勳章

原帖由 yuki123lam 於 11-8-10 14:42 發表
我尋日都同仔仔去見 cool 牙醫生, 可能阿仔情況比較特別, 醫生話阿仔要先整下巴個 part, 遲兩年先正式 cool 牙,  整個療情要大約 $5x,xxx - $6x,xxx, 我都仲考慮緊........ 我仲要唔要睇多一個 cool 牙醫生先再決定  ...

我阿仔個Case 都係喎...醫生話佢仍生長緊...要觀至18Y再睇情況考慮...

Fat-C-9

麻煩可唔可以 pm我有關的牙醫資料. Tks!

原帖由 Fat-C-9 於 10-9-16 06:57 發表

唔同醫生有唔同收費, 又可能係地區問題, 一些大型的會收貴些, 我試問過一間大型的, 第一次去睇, 淨睇, 淨係問佢小朋友洗唔洗COOL呀, 都收500, 後尾, 轉咗去中環另一個小型的, 一個醫生, 兩個姑娘, 第一次, 收200, S ...

有沒有人找過梁達志矯齒醫生箍牙,好唔好? 網上search 唔到有關佢的推介, 下星期約了第一次consult, 唔知揾唔揾佢箍好

回復 tws_anna 的帖子

Please PM the details to me.  Thankyou!

回復 strongboymama 的帖子

可以 PM 牙醫資料給我?
謝謝。
‹ 上一主題|下一主題