用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

有冇人聽過戚傅輝? 佢係兒童齒科專科, 唔知佢cool 牙好唔好呢? 但佢收費係好貴的.

check 過禮頓中心有2個矯齒醫生, 你幫襯那個是男還是女?

原帖由 delimama 於 10-9-15 14:19 發表
Hello 各位媽咪,

提意你們幫仔女用快箍, 12-14個月完成. 我個仔箍了12個月, 月底便除箍...好緊張 :)

亞仔整個箍牙過程都好easy, 冇痛,冇刮傷,冇影響食慾. 但頭幾個月, 因排牙收緊得很快, 要留意牙箍末端有沒有鐵線 ...

回復 Daphne^^ 的帖子

我仔10.5 歲, 都係有呢個情況, 舊年10月開始睇矯齒醫生, 戴咗個金屬儀器放在上顎內, 擴闊上顎, 戴幾個月就除下及上cool, 現在上顎擴闊了, 歪的門牙拉返出來及拍返齊, 未出的牙也有位出, 不用脫牙, 現只需戴retainer 一段時間, 成個過程及結果我很滿意.

kooku2004 發表於 13-6-11 08:20
回復 wenyin 的帖子

請問你係搵邊個醫生呢? 謝謝回覆!
Dr. Tommy Chan Tel: 2882 8168

cakecakemango 發表於 13-7-26 13:31
回復 wenyin 的帖子

DR. TXXXX CHAN 幾$?

診金$500, x-ray around $200 - $300, 牙模 $300, 當然療程另計,  視乎個別情況而定.
‹ 上一主題|下一主題