用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

原帖由 棨瑩 於 10-9-1 09:42 發表
我的女兒F.1,都要cool牙,有沒有其它好介紹?最好在香港區。

My son just started, around HKD30k, takes around 2 years time depending on progress, referred by friend, 係牙齒矯正科專科醫生 in central!

chingwat  Want to ask whether the doctor is good.  Can you pls provide the doctor info to me?  發表於 12-9-11 21:12

原帖由 HoTing 於 10-9-9 16:44 發表
Hi DKmum,

我啊女下星期上箍, 診所係上環, 都係牙齒矯正科專科醫生. 收費30,000.00

你呀囝幾多歲, 已經上左箍喇? 佢有無覺得唔舒服同好痛呢?  希望啊女上箍後, 唔好太痛啦. ...

我個仔剛剛上箍, 頭三日有些少不適, 牙齿不能用力,無乜胃口, 適應後不覺他有任何異樣。

原帖由 Fat-C-9 於 10-9-9 16:57 發表
小兒COOL咗大半年, 佢話唔係好痛, 胃口無乜改變禾!!
而家仲要用像筋, 食野擦牙要除出來, 食完, 再放番上去, 都幾麻煩, 因成日唔紀得放番上去...
但聽到有D人話, 好痛, 食唔到野, 瘦咗一個圈!!
如有任何不舒服或太痛, ...

是否不同牙醫做法不同? 我呀仔個 case 無用像筋, 又不用除出來, 牙醫淨係叫佢買隻細牙刷清洁!

原帖由 441 於 10-10-2 17:43 發表
之前我個普通牙醫都係咁講, 但今日去脫牙時佢又話不用,
同最好cool牙的時間遲了半年!

我而家心大心細, 係佢到COOL$26000, 每月檢查一次.
但又想找"牙齒矯正科專科醫生"做.
我要一星期內決定了.  

請大家pm妳地 ...

已回覆, 請check pm.
‹ 上一主題|下一主題