用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望學校(幼稚園)
go

德望學校(幼稚園) [複製鏈接]

請問佢哋的制度是否可以100%/部份升上德小?

原帖由 MAMAMEEE 於 10-8-1 16:01 發表
請問佢哋的制度是否可以100%/部份升上德小?

有無媽媽可以分享吓?

聽講有d SC的學生都準備轉過去, GH中小學都唔算頂級的學校, 如果唔可以大比數直升, 咁就慘了.....

回復 28# mosibaby 的帖子

Hi, mosibaby, 早前見到您的好消息入咗SPN, 但係見您好似鍾意GH多D喎!

原帖由 Bert 於 10-8-12 02:00 發表

My girl will also study GH in the coming semester.  Before I made the decision for her, I have asked a colleague, who studied HY (primary, secondary and matric), to compare between HY and GH.   I ex ...

真係唔識比較...兩間都係中文小學, 英文邊個好d呢?

我個人聽到協恩的消息比較多, 其一係因為協恩與DGS係學界比賽各有千秋!

原帖由 jnasally 於 10-8-13 15:26 發表
唔係, GH 係英文小學, HY 我就唔肯定, 但聽HY 的家長話佢地小學同中學係涵接唔到, 因為小學太淺, 所以成日要補習, d 家長話唔洗交學費都好o既, 將d錢用來補習.

學界比賽中(包括體育和學術), GH 同DGS 先係各有千秋! ...

我諗住EDB咁寫實係中文小學, 如有錯誤, 請告之:
德望學校(小學部)
Good Hope School (Primary Section)

地址:

九龍扎山道三八三號

教學語言:中文 (英文科除外)

不過, 由中學開始除中文以普通話教授外, 其他科目真係以英文教:
德望學校
GOOD HOPE SCHOOL
地址:九龍清水灣道303號

2009/10學年開設科目
中一 至 中三
以中文為教學語言 :中國語文 (以普通話教學)
以英文為教學語言 :宗教、英文、數學、綜合科學、地理、綜合人文、音樂、體育、科技與生活、視覺藝術、世界歷史、資訊及通訊科技、通識教育
按班別/組別訂定教學語言/校本課程 :-

請教各位媽媽, 大家點睇小朋友由幼稚園至中學均係女校環境長大?
‹ 上一主題|下一主題