用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇PLAYGROUP 好介紹
go

有冇PLAYGROUP 好介紹 [複製鏈接]

各位PARENTS, 你哋有冇邊間好的PLAYGROUP 介紹, 我想幫我13個月大的BB報PLAYGROUP.  香港或九龍區都得, 最緊要係好!

MILLION THX IN ADVANCE!
   0    0    0    0

What sort of Playgroup are you looking for?

原帖由 maymycheung 於 10-7-30 00:18 發表
各位PARENTS, 你哋有冇邊間好的PLAYGROUP 介紹, 我想幫我13個月大的BB報PLAYGROUP.  香港或九龍區都得, 最緊要係好!

原帖由 maymycheung 於 10-7-30 00:18 發表

因為send唔到pm, 已send e-mail 到您hotmail 郵箱了!!
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

請問可不可以send 給我啊, 我個 B 都 14個月啦, 
還考慮是否去報 playgroup. 謝 謝 !    

原帖由 viandes 於 10-7-31 03:01 發表

因為send唔到pm, 已send e-mail 到您hotmail 郵箱了!!

我都搵緊playgroup, 有咩好介紹?
另外, 有無人試過jolly kingdom 既 playgroup, ok 嗎?

引用:

hi!可唔可以SEND俾我呢?唔該晒!
[email protected]

約左playgroup 試堂,有冇人陪

what kind of activities you want to arrange for you BB?

BB以家返近 LITTLE GYM, 但我諗我唔會繼續比佢返下一個COURSE, 因覺得佢而家可以學其他嘢。

我上返d 可以幫佢提升專注力, 記憶力, 語言等等.....

有冇好介紹

我阿仔返過多個PG,但由八個月返到而家2.5歲既就係Kindermusik by Catherine,係中環環貿中心9樓,我貪佢係

1. 英文教
2. 有音樂,歌好聽,而且有cd同故事書
3. 好配合小朋友發展,佢地容易明白同跟住做,有滿足感
4. 多元發展,有訓練手眼協調、肌肉活動,有語言元素,更有音樂元素,家長二人可以一齊上堂,學識左方法返家同佢繼續玩

原帖由 maymycheung 於 10-8-2 22:32 發表
BB以家返近 LITTLE GYM, 但我諗我唔會繼續比佢返下一個COURSE, 因覺得佢而家可以學其他嘢。

我上返d 可以幫佢提升專注力, 記憶力, 語言等等.....

有冇好介紹 ...

我同你一樣都搵緊 playgroup 資料, 不過我BB仲細, 所以都係搵啲唱下歌, 出面比大啲BB嘅playgroup好多都係玩閃卡, 但係我又唔係好buy 閃卡, 咁啱見到有間playgroup 好似啱你想搵嘅類型, PM啲資料比你參考下.

請問在黄埔哪兒?可否pm多点info給我?
Thank you!!

原帖由 mic523 於 10-8-2 15:26 發表
黃埔試堂,課程聽落幾吸引, 價錢合理啦,多活動! my baby 14 months, call them if u interest 3151-7211

回覆 2# 艾仔仔 的文章

可唔可以PM 資料比我呀?
THX

回覆 4# letea 的文章

有無WEBSITE 睇呀?
HOW MUCH?
有 FREE TRIAL 嗎?
THX

回覆 3# tamtamchan 的文章

我都有興趣呀

原帖由 qqqmama 於 10-8-4 11:04 發表
有無WEBSITE 睇呀?
HOW MUCH?
有 FREE TRIAL 嗎?
THX

網址﹕
http://www.kateskids.com.hk/home.asp

有free trial 架,而家有部分時段有半價添,不過當然要係返工時間拉

接近二百一堂拉..最近我交一期係3200左右..16堂,但因為係暑假,有三套書同cd同玩具,所以可能貴左

回覆 1# letea 的文章

你BB幾大呀?
報左邊個COURSE?
係唔係1HR 1堂?
THX

原帖由 qqqmama 於 10-8-4 11:28 發表
你BB幾大呀?
報左邊個COURSE?
係唔係1HR 1堂?
THX
2.5歲拉而家。 佢係上OURTIME架,而家仲上埋LETTERLAND添。等佢對多D鬼,唔駛驚呀嘛。

每堂大約50分鐘,都好緊湊架。首先唱歡迎歌拉,各自選自己鐘意做既動作。跟住就讀左首NURSERY RHYMES既野,教佢地玩手指,活動D手指;又有扮BUNNY跟音樂跳;又有聽住音樂,好似拍劇咁,扮一條毛串變成BUTTERFLY,仲有故事時間。呀..仲有派左隻膠碗,叫D小朋友係碗上面,用手指敲,扮雨聲,有時大雨,有時細雨咁...又用RHYTHEM STICKS 打拍子...

佢地好鐘意架。

但呢D梗係比較深少少既課程,1.5以下既玩呢D拉

回覆 1# letea 的文章

佢地係唔係有好多個centre 嫁?
我呀b 先得15m, 唔知有咩course 岩佢

岩岩問過, 佢地話未有班岩15個月
一係等到16-17M先去上中班喎
‹ 上一主題|下一主題