用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 DELETE post
go

DELETE post [複製鏈接]

DELETE post
   0    0    0    0

原帖由 phytoys 於 10-8-3 13:55 發表
大家覺得ENOPI ENG 如何呢 ? $200 1 堂做20個PAGES, 好似好少,少左D CONVERSATION, 但都有PHONICS。
如果有WORKBOOK 我自己都可以係屋企教,我想要舊WORKBOOK,會唔會有家長有,可PM本人。大家可以分享一下。 ...

$200 1 堂做20個PAGES ?

那有做20 pages, 最多咪做一個Lesson.
您覺得E.nopi Eng  is suitable for our kids to learn ?

對我仔黎講ok喎, 每次會借圖書, 會有workbook做, 上堂有classwork做, 有冇20頁好視乎佢本身做得快d慢, 能力有幾多, 我仔依家升小2, 佢每次返黎既功課係10頁, 佢英文好屎, 所以好多生字都唔識, 想做多d都唔得.

有教phonics, 拆字併音, 上堂要佢讀文章, miss好有心機, 佢上果段時間亦好少人, 只得2~3個, 不過真係好睇邊個center同咩miss, 我見有人話好差...

但我未有同公文英文比較過, 所以唔知邊樣好, 但聽落兩者形式好近似咁~~

原帖由 phytoys 於 10-8-3 13:55 發表
大家覺得ENOPI ENG 如何呢 ? $200 1 堂做20個PAGES, 好似好少,少左D CONVERSATION, 但都有PHONICS。
如果有WORKBOOK 我自己都可以係屋企教,我想要舊WORKBOOK,會唔會有家長有,可PM本人。大家可以分享一下。 ...

20 pages 係每星期功課,佢係CENTRE 做3-4 PAGES only, 我地centre 無圖書借喎!

原帖由 phytoys 於 10-8-5 10:08 發表
20 pages 係每星期功課,佢係CENTRE 做3-4 PAGES only, 我地centre 無圖書借喎!

每星期功課just 2 pages only.

原帖由 Octopusma 於 10-8-4 11:54 發表
對我仔黎講ok喎, 每次會借圖書, 會有workbook做, 上堂有classwork做, 有冇20頁好視乎佢本身做得快d慢, 能力有幾多, 我仔依家升小2, 佢每次返黎既功課係10頁, 佢英文好屎, 所以好多生字都唔識, 想做多d都唔得.

有教p ...

Octopusma,
Do you mind saying which grade are your boy in? and how long has he been studying in Enopi Eng?  Are the materials/passages very "Americanized", as I heard that Enopi is actually originated fm US.
Maybe you can pm me the center you are going now. Many thx,
Elmocookie
‹ 上一主題|下一主題