用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

Jazzma

衰鬼呀 !

暑假, 我仲有 2件細
真係忙到嘔呢   

Manson 昨日先講
好期待 29號當日, 希望快 d 到果日.
佢已經 plan 好左條安全既單車路
而且, 誠邀了亞公幫手睇吓 d 朋友仔

會所單車 每 3小時 $30   or   全日 $40

房 --- 我想今次 book 細房 (雖然不可進食)
但因為真係好平 $10 / 小時
*(係大房既 4份之1, 可以容納15人左右)
如果 ok, 打算 book 3小時
上次大房就可以容納多 d 人
但要 $150 / 2小時, 之後 $80 每小時

如果肚餓, 我地可以行去隔離村 (10分鐘左右)
(1) 飲下午茶    (2) 大家樂   (3). 有 2間茶餐廳

游水住戶 $15 / 位   ,  訪客 $ 30 / 位
我祗有 4張証
12歲以下一定要大人陪入游池

乒乓球 $15 / 小時 (勁多人 book, 所以要儘快知道)

籃球 free
因為隔離村有個空地有個籃球架
平時比較少人打
所以應該易搵到場

報告完畢 !!!

mandy
原帖由 jazzmama 於 10-8-10 13:27 發表

各位

8/29 如無意外, 就入馬鞍山聚腳啦

jazzmama 1大2小
Fion  1大1小
hhma 1大2小
JSCfamily 1大2小
M&A Mom 1大2小
Mansonwai   1大 + manson

等覆有 Mansonwai, Joanneka, xiaha....

Mandy...見字煩cfm book房時間及收費

M & A Mom

我一本都未買....
想問觀塘文采係賣新書 / 舊書
新書有幾多折 / 舊書 ok 嗎 ?
有無電話

如果係舊書又 ok, 我想出去前 fax 張書單比佢問左先

thanks

我死蠢左
manson 表弟學校上星期有開學書賣
唔記得 check 吓係米有 d 書一樣 tim
因為佢地有 85折呢 !!!
原帖由 M&A Mom 於 10-8-10 14:45 發表
買晒書未?我仔仲差幾本就攪掂 今年係觀塘文采攪掂,今次醒目帶定車仔去抬

你地英文用邊本?Matthew 學校用 Upstream(Elementary)A2 Student Book
Grammarway 2
Developing Skills - freeway listening &  ...

Jazzma

Manson 踩單車都唔鐘意短路程
佢話想踩到去大埔喎
所以, 佢叫我同 d 車友仔講
叫佢地 29號早 d 到
最好 10:30 / 11:00am 到, 踩 3個鐘
then 食下午 tea  then 再去打籃球 / 游水喎

我都想 book 細房, 平呀嗎 (有冷氣架, 都幾凍)
個細房其實一定坐到 15人, 仲有部 piano tim
食呢家野, 出去好近
都好易攪掂

如果要 book 細房, 請話我知要 book 咩時間
因為要早 d book.
最早可以 book 房係呢個星期日
請話我知要 book 咩時段呀

籃球最少 4個人打一個籃架都得既
manson 一定想打籃球

我 5年無打麻雀啦
如果 book 麻雀房收費
頭 4小時 $50, then @$12/小時
比細房貴少少 & 細 d (都坐到 10個人既)

我地 d 媽咪可以一路傾一路打麻雀都得喎
由於我打麻雀好屎, 所以祗會打好細

mandy

原帖由 jazzmama 於 10-8-10 17:28 發表
mandy

sorry,....我唔啱...我唔催你吓...
我仔話舊年講好左打籃球, 所以想玩
問題係....夠唔夠人玩呀...

死代包話踩單車d路會唔會好短..
唔想踩兩腳就掉頭...牙擦擦

ok la...book 細房啦, 我地親蜜d law
最緊要有 ...

M & A Mom

唔該晒呢 !!
如果有大圍書局資料再話我知呀

我無去金龍買校服 (因為知佢貴)
我地係順天村  (源豐) 買
自從去買第一次, manson daddy 同個 boss 傾計
知佢地有時要搵運輸 & 幫過佢地運幾次校服
所以我地去買校服會再平少少
or 有皮帶 / 校 tie 送

thanks your information !
mandy
原帖由 M&A Mom 於 10-8-10 16:51 發表
文采書店 23412815/82003938  www.manchoi.hk

原來呢間老字號黎
F.2 舊書 45折 新書 88折

舊書算新,有 80% new(以我揀個d 計,約有5份1 係寫左字)

上年我就有係大圍買舊書,都幾好!不過唔記得店名,要問番家姐先!

仲有 ma ...

jazzma

咁可以點做
我電腦唔係好醒
要點攪呀

要重新橙機 ???

原帖由 jazzmama 於 10-8-10 17:30 發表
mandy, 你msn 放毒噃...你知唔知呀..
有時間上去scan 吓啦

Jazzma

細房係 每小時 $10
麻雀房 $50 for 4小時 then @$12/hr
單車全日 $40

有籃球.....唔洗帶黎

manson 話亞公可以陪玩
佢地踩開由馬鞍山去大埔有一條唔洗點過
馬路既單車徑

今晚我再問清楚佢先
佢家吓係社區中心上緊堂

原帖由 jazzmama 於 10-8-11 14:36 發表
Mandy

ok la , 你唔係話book 細房全日都係 $40 咩, 咪book 左先囉
一早去踩車, 問題係班細路有無能力呀...話哂中間都有馬路噃...
我地班女人又唔會陪佢地癲
d男人個個又深歸
會唔會危險左d呀...

我通常星期日返教 ...

唉...我剛剛 scan 過
佢話無中喎

可能我用緊既係....免費既防毒 software
d 功能係廢 + 啦

咁我要睇吓買 d 要 $$$ 既 software
但又唔知邊隻好
煩 c !!!

原帖由 jazzmama 於 10-8-11 14:38 發表
電腦呢家野..我剩係識用唔識整嫁
咩你無裝防毒軟件咩...
等我問下我老公可以點攪先

有無人會打麻雀 ?

細房  4小時   total: $40
雀房  4小時   total: $50

請星期六一定要話我知
因為星期日要 book 房

thanks

原帖由 fions414 於 10-8-12 15:24 發表
各位媽咪,

BOOK細房2:00pm至6:00pm有冇問題??

InMaMa

我都祝妳囡囡一切順利
身體儘快康復

加油呀 !!!  

mandy

原帖由 jazzmama 於 10-8-13 09:28 發表
InMaMa

keep on 為你囡囡送上祝福
你要以平安的心, 等你囡囡康復

加油

hhma

薯仔, 呢樣我未聽過 tim.
咁我下次都要留意吓

我祗知唔好食番茄 / 提子 / 橙
唔係咳得仲勁

InMaMa

通常我 d 細路有咳 & 痰
我唔會用湯水去清
我係會煲中藥

除非佢地有發燒 / d 痰好傑 & 有綠色先會食西藥

可能次次佢地初起
我就同佢地即時用中藥去清
所以, 一般都好快好
有時 1/2日 就已經好番 tim  

我呢 2日都咳....係勁多痰
不過, 我 only 飲克療痰
好似都幾 ok

祝妳囡囡快 d 好番啦 !

mandy

原帖由 hhma 於 10-8-15 22:56 發表
有聽過話咳唔好食potato

...

Jazzma

我已經 book 左房啦 !
8月29日   星期日
下午 2:00   to   6:00 pm
細房   4小時   $40

記得帶埋   大富翁  啤牌
manson 前幾日有人同佢玩
佢話都幾好玩喎
呢個 game 可以係後備 zip 時間用

mandy

Jazzma

如果踩單車既要記得帶呀 + 一件替換既衫
* manson 公公話條路由我屋苑去馬 liu 水係大部份
單車路 & 唔洗點過馬路
manson 下星期會踩一次再上黎報告

地址 : 馬鞍山  聽濤雅苑
如果搭巴士有站既係 : 89C 官塘線   286M 鑽石山地鐡

唔識路既, 再打電話話我知

mandy

原帖由 jazzmama 於 10-8-18 08:56 發表
Mandy

Mandy, 你係咪有齊各人tel #啦
煩各位自動pm mandy 比你地手提/msn 資料

我會帶大富翁 deal card, 泳褲&未鏡&毛巾 (呀仔)

Jazzma

Manson 未 去 探路呀
我地剛去左大陸玩左幾日
返黎個天又間中落吓雨

不過, 條路我記得係安全既
差不多大部份係單車路

各位星期日見 ~~~   ^__^

間房雖然講明唔比開餐
但門口有個大既 白板遮住
所以, 簡單既乾量/ 小食都可以既

see you !!!

mandy

原帖由 jazzmama 於 10-8-24 09:54 發表
各位...係咪都清楚目的地 ?

Manson 去左探路未呀...

Eva

如果係後備既就唔值返 3日啦

不過, 亞女會唔會咁林呢 !
返 2日可能會被成 team 人怪唔合作

又會唔會被人感覺練 2日
練得唔夠, 一定無機會升做正選呢 ?

原帖由 Eva 於 10-9-5 22:43 發表
hhm/JSCfamily
最慘佢係後備,都要花咁多時間就唔化算了。
今日阿女話好多同學反對,現在保持一,三,五練波larwor。 咁就差唔多

Candy

manson 都有話遲 d 要買計數機
不過未話要幾時要

妳有無問過教協, 會否平 d  ?

洗唔洗問 manson 既數學亞 sir 呢部 o 唔 ok 呀 ?

mandy

原帖由 JSCfamily 於 10-9-7 11:38 發表
各位令女媽咪:

我阿仔上星期五maths老師已order左佢地今個星期要帶計數機, 我地指定用Casio - Fx-50-FH, 我check過文具店和書局, 以大眾書局的價錢最平($159), 大家可以作參考! ...

唉....manson 又要換鞋啦

自 form 1 到 e+
manson 又話對鞋唔 arm 著
家下對鞋係 form 1 下學期先買 (40號)
我已經買大左少少

唉....又要買....
對腳....洗唔洗大得咁快呀  

報告 !! 報告 !!!

各位靚靚姊妹,

我今日出開旺角, 中南書局賣 FX-50FH   
$155 (優惠到 9 月底)
教協賣差不多 $168

manson 今日返學問亞 sir 幾時要計數機
亞 sir 話可能大約會係下學期
至於要買咩型號....家下答佢唔到喎

咁即係點呀....我買好定唔買好呀 !!!

原帖由 JSCfamily 於 10-9-9 15:55 發表
各位姐妹:

請注意..我已經做左大路書局的search ~ "溝仔雞"
Casio       商務大眾中華三聯
FX-50FH  $167$159$166$160
FX-3650P $157$147$145$145
FX-s950P 吾賣$145$140$140

**以上價格已是特價優惠,不能再用disc ...

之前 bk 媽咪有人介紹話用 "

無患子沖涼液幾好, 有一隻係專 for 體味問題
華潤堂我知有, manning 印象中都好似有
妳買黎比佢試吓呀

原帖由 M&A Mom 於 10-9-13 15:43 發表
佢係臭到番黎屋企,我要即刻帶口罩即刻掉左d衫落洗衣機,幫d衫搽預潔液我仲有想嘔感覺

亞仔你要記住"唔衹你老婆會為你作嘔,你老媽也曾經為你作嘔!" ...

亞仔睇完報紙話何文田 la sa 爆手足口病.
佢話學校呢幾日都每班有幾個同學病
高 Form 都有幾個係手足口 tim

大家要留意 & 小心 d......

hhma
我已經同妳解左話啦 !
鬼咩...妳咁鬼熱心
遇著多猜疑既媽咪米出事囉
所以, 忍唔住都要同妳解吓話  
原帖由 hhma 於 10-12-7 12:20 發表
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2254813
答吓小學問題, 比人以為我係老師呀
‹ 上一主題|下一主題