用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 11/Aug 囡囡返學喇...
樓主: cchoiying
go

11/Aug 囡囡返學喇... [複製鏈接]

醒目開學勳章

我問過其他家長,如果只係同一區兜,通常第1個上車,不會最後一個下車,返學放學時間會一長一短。

唉...我囡第1個上車..但又最後一個下車...即係所有時間都坐全程? 我試坐時,見個路線唔係行得太順,我在山上,第1站,之後下山..兜完又上返山...再下山先再兜入麗港成

醒目開學勳章

原帖由 PuiYimama 於 10-8-11 16:22 發表
Hi ck07hk & rosebud, 我個囡都係N1Cam! 佢係11月細B.  好高興可以識到同班同學仔家長! 我個囡今朝見到校服就即喊, 跟住講咗好耐先接受要返學呢個現實! 好彩佢上校車都ok, 無喊. 不過今日校車遲咗好耐, 8:45 先到 ( ...
你好呀!我囡囡係10月細b呀!多d聯絡:

可以掛飾物嗎?我都想, 不過又怕學校唔俾, 今朝囡囡摟計, 最後要拎張大貼紙貼係校服上, 我都怕老師唔鍾意, 不過我唔俾佢貼, 佢唔返學咪仲大件事?

原帖由 emilyfung 於 10-8-11 16:07 發表
其實我所有東西都貼上label, label 上仲有阿囡個樣.可能要在書包加些小飾物,等阿囡容易點找回到自已的書包

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-8-11 16:38 發表
可以掛飾物嗎?我都想, 不過又怕學校唔俾, 今朝囡囡摟計, 最後要拎張大貼紙貼係校服上, 我都怕老師唔鍾意, 不過我唔俾佢貼, 佢唔返學咪仲大件事?

...
 上次校長有講過,如果小朋友一開始見到校服唔肯穿,可以暫時唔穿,如果見到張掛証哭,可以暫時唔掛,但要痴個label在小朋友背部又好邊度都好,等老師知佢係邊個就可以。

原帖由 PotatoPig 於 10-8-11 15:32 發表
我都有問過,但老師話佢係學校好乖冇乜特別,好鍾意唱歌,但就唔知點解朝朝都要同佢掙扎一陣先換到校服

我個仔有係唔著校服,一時有話條褲緊,一時有話唔啱色點著,多多直口....

poon小朋友,
你個小朋友都幾搞笑喎,為由大家一起努力

上課室湊放學時,竟然見到佢hea住大字形坐係度等放學

原帖由 PotatoPig 於 10-8-11 17:14 發表
poon小朋友,
你個小朋友都幾搞笑喎,為由大家一起努力

聼日有唔知會有d咩新嘢....

哈哈, 你個仔仔好搞笑!!!!!你實錫死佢啦!!

原帖由 poon小朋友 於 10-8-11 17:06 發表

我個仔有係唔著校服,一時有話條褲緊,一時有話唔啱色點著,多多直口....

有時都好突然佢會講哩d說話,有時覺得好好笑,有時比佢激親

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-11 16:19 發表
我個囡係最後一個落車,所以黎到時係校車姨姨同佢一齊坐第二行。

等我番到屋企問下阿囡,坐佢隔離個男仔訓覺有無流口水先! 呵呵~~

hahaha,係你個囡囡覺覺豬呀,5係我仔呀,你睇錯左la...hahaha

原帖由 PuiYimama 於 10-8-11 16:22 發表
Hi ck07hk & rosebud, 我個囡都係N1Cam! 佢係11月細B.  好高興可以識到同班同學仔家長! 我個囡今朝見到校服就即喊, 跟住講咗好耐先接受要返學呢個現實! 好彩佢上校車都ok, 無喊. 不過今日校車遲咗好耐, 8:45 先到 ( ...

puiyimama,
我個朋友同我講,話佢個fd個fd'sbb 又係同我同班,見puiyi,5知係咪你呢...

原帖由 mokstick 於 10-8-11 23:45 發表

puiyimama,
我個朋友同我講,話佢個fd個fd'sbb 又係同我同班,見puiyi,5知係咪你呢...

我個囡係叫沛兒, 我知我有friend個friend既小朋友係讀York, 不過就唔知同班囉.  我諗應該係我嚟, 等我問吓我個friend先.

回覆 1# PuiYimama 的文章

PuiYimama, mokstick, rosebud

我地都係n1c am架. 我囡囡返學都冇乜野喎, 佢話好開心. 不過我尋日問佢唱咩歌, 佢話唱london bridge is falling down喎, 咁我問佢有冇唱baba black sheep, 佢話冇....真攪笑, 唔知邊個先啱呢....哈哈

我都有問佢課室係咪要上樓梯, 佢話係好高喎...今晚返去又問下佢今日點先...

原帖由 rosebud 於 10-8-11 16:29 發表
我問過其他家長,如果只係同一區兜,通常第1個上車,不會最後一個下車,返學放學時間會一長一短。

唉...我囡第1個上車..但又最後一個下車...即係所有時間都坐全程? 我試坐時,見個路線唔係行得太順,我在山上,第1站,之後下山..兜完又上返山...再下 ...

rosebud, 我阿女係第2 站上車, 又係最後一個落車...來回各50分鐘....

我個囡係 N1A2, 佢又係話唱 FALLING DOWN 喎!

原帖由 babycreamy 於 10-8-12 09:27 發表
PuiYimama, mokstick, rosebud

我地都係n1c am架. 我囡囡返學都冇乜野喎, 佢話好開心. 不過我尋日問佢唱咩歌, 佢話唱london bridge is falling down喎, 咁我問佢有冇唱baba black sheep, 佢話冇....真攪笑, 唔知邊 ...

哈哈! 唔怪得我問佢旁邊既男仔係唔係訓左覺,佢話唔係啦! 原來訓左既係佢自己!

原帖由 mokstick 於 10-8-11 23:40 發表

hahaha,係你個囡囡覺覺豬呀,5係我仔呀,你睇錯左la...hahaha

del del del del

今日我個仔一落車就 ,見佢行到去樓梯低就唔很上去,仲想偷走d miss 捉住佢,跟住有個miss就抱佢上樓梯,我登個miss慘呀..因為我個仔有45磅呀....唔知個miss會唔會頂唔順..上咗一層樓梯就放低我個仔呢.....
‹ 上一主題|下一主題