用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 11/Aug 囡囡返學喇...
樓主: cchoiying
go

11/Aug 囡囡返學喇... [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 PuiYimama 於 10-8-16 11:59 發表

Hi Rosebud, 我都無幫我個囡改英文名, 我只係在回條填"Pui Yi".  唔知老師會唔會有comment.
其實中文譯音名不難發音(THAI果啲名咁長就可能有啲難度),我不希望為了方便上堂叫名而改一個小朋友從未接觸嘅英文名,還是留待小朋友大個自行決定吧。

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-8-16 12:04 發表

我都係自己影....but 你囡囡可以坐咁耐比你影幾十張相??
我個女會望鏡頭, 但笑得好唔自然law, 緊哂咁...
我囡好鍾意影相,最難攪係佢要同啲公仔一齊影,又成日做埋啲V手勢 ...所以要搵一張正正經經校服相...要影幾十張先搵到一張。

有寫o架, 你打去問又或者寫信問返啦.
原帖由 rainbowbbc 於 10-8-16 13:26 發表
通告沒有寫體育堂是星期幾上?  請問你地有冇寫?

醒目開學勳章

原帖由 poon小朋友 於 10-8-16 12:23 發表

我想問吓點影呀(要著校服影)?影完係咪攞去晒就ok....咁晒咩size????
著校服影企響牆前面影,之後就用PHOTOCAP整証件相, (PHOTOCAP好易用,只要INSERT一張相入去,幫你攪好哂,一張4R有6張相), 之後我自己用PHOTO PRINTER自己 PRINT, 攪掂 )

原帖由 rosebud 於 10-8-16 13:59 發表
著校服影企響牆前面影,之後就用PHOTOCAP整証件相, (PHOTOCAP好易用,只要INSERT一張相入去,幫你攪好哂,一張4R有6張相), 之後我自己用PHOTO PRINTER自己 PRINT, 攪掂 ) ...

E....我同你一樣都係用photocap....鍾意點就點...
因我有部canon selfy...很方便....

其中一張通告有寫, 是 Tue & Thu.

原帖由 rainbowbbc 於 10-8-16 13:26 發表
通告沒有寫體育堂是星期幾上?  請問你地有冇寫?

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-8-16 15:05 發表

E....我同你一樣都係用photocap....鍾意點就點...
因我有部canon selfy...很方便....
係呀!我都係用 Canon Selphy ! 好方便,想幾時print都得! photocap又容易用。計返都係 $1.8一張。

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-8-16 15:28 發表
 我囡囡都係2同4。

其實我想問一下,咁係咪要買定一條白色褲放書包呢? 

宜家白波鞋我仲心大心細,唔知買唔買好,因為佢宜家對波鞋買左唔係好耐,但就有d顏色 (白底)。

我覺得無所胃啦!!我個仔而家對波鞋都有黑色間條.如果到時唔ok miss都會同你講啦.....
原帖由 rosebud 於 10-8-16 16:00 發表
 我囡囡都係2同4。

宜家白波鞋我仲心大心細,唔知買唔買好,因為佢宜家對波鞋買左唔係好耐,但就有d顏色 (白底)。 ...

原帖由 Carman1112 於 16-8-2010 15:28 發表

會唔會係唔同班唔同日期上體育堂呢? 我張通告寫星期一, 三 喎

原帖由 rosebud 於 10-8-16 16:00 發表
 我囡囡都係2同4。

宜家白波鞋我仲心大心細,唔知買唔買好,因為佢宜家對波鞋買左唔係好耐,但就有d顏色 (白底)。 ...

我今日見到有小朋友著白色+杏色懶佬鞋tim(配正常校服wor),真係著咩都無所謂!!!

原帖由 rosebud 於 10-8-16 15:58 發表
係呀!我都係用 Canon Selphy ! 好方便,想幾時print都得! photocap又容易用。計返都係 $1.8一張。

我都買左,今晚影明天攞返學校....

原帖由 cchoiying 於 10-8-17 18:46 發表

會唔會係唔同班唔同日期上體育堂呢? 我張通告寫星期一, 三 喎

應該係la...有咁多班,我都係2,4

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-8-17 19:03 發表

我今日見到有小朋友著白色+杏色懶佬鞋tim(配正常校服wor),真係著咩都無所謂!!!
咁我唔買新波鞋了!等呢對唔啱著先買一對全白的。

醒目開學勳章

原帖由 cchoiying 於 10-8-17 18:46 發表

上次聽到話要輪住用操場,所以唔同班唔同日期上。
‹ 上一主題|下一主題