用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德信幼稚園 K1
樓主: fanipwife
go

德信幼稚園 K1 [複製鏈接]

我囝囝讀k2喇, 我都想知升小學的情況. 有無剛剛升上小學的德信家長分享下呢 ?

MonBaba, 你可以參考下呢份資料, 希望幫到你~

http://www.taksun.edu.hk/sch_news/20100707/0910College.pdf

** 各位德幼家長, FB "德信幼稚園2010 K1-K3" GROUP開左啦
不論你地仔仔女女係咩班別. 都可以加入我地FB大家庭架. 咁樣會方便D我地德幼家長交流.

各位德信家長,你地好,我個仔都讀緊德信,不過係K2,以前讀幼A班,班主任莫老師好好人,好有責任心,有時會主動同家長傾偈,了解吓小朋友!
至於係咪直升小學,我同事同其他家長都話係,試過有小朋友升唔到小學,家長即時寫信去校長度,話讀德幼係因為有埋小學,結果,個小朋友就升返德小,仲有,我同事話喺德信附近(忘記地址),有間專for德小嘅補習社,補親都係德信仔,時間大概係小學放學後至5-6點,家長可以放工凑番小朋友,價錢約2OOO蚊,
德幼課程比較淺啲,必定要外出進修,

Zaku你好呀, 我仔仔就係幼A班莫老師呀. 有你咁講我好放心喇. 我都知德幼課程真係好淺. 所以我都有在外邊讀英文班. 我諗住K2先開始上國語班.

你多D上FB"德信幼稚園2010 K1 - K3" 發表下. 等我地知多D呀.

原帖由 zaku51889 於 10-9-7 22:33 發表
各位德信家長,你地好,我個仔都讀緊德信,不過係K2,以前讀幼A班,班主任莫老師好好人,好有責任心,有時會主動同家長傾偈,了解吓小朋友!
至於係咪直升小學,我同事同其他家長都話係,試過有小朋友升唔到小學,家長即時寫信去 ...

回復 21# Fanny_Kam 的帖子

hello Fanny Kam, are the school uniforms still availabe. I would like take them. My son has been enrolled in K1 for this Sept. kindly pm me. thanks.

school uniform

原帖由 Fanny_Kam 於 10-8-14 16:25 發表
我有30號的夏季運動套裝, 冬天冷外套, coat, 可送出, 有興的pm我.

hello fanny kam, would you pass on the uniforms to me if they are still with you? i'm a new comer so not sure the message sent to you arrived your mail box. thanks.
‹ 上一主題|下一主題