用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生幼稚園
go

民生幼稚園 [複製鏈接]

囝囝0908出世, 想幫佢報民生, 請問幾時要報名ar?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

留意佢個學校網址,上年係10月尾11月頭

我都想幫囝囝報MS, 唔知有什麼準備? 收唔收profoilio?問d問題深唔深? 家長是否一同in?

原帖由 dada3210 於 10-8-13 16:33 發表
囝囝0908出世, 想幫佢報民生, 請問幾時要報名ar?

回覆 1# vic6 的文章

group interview with parent. 3 teachers vs almost 10 cadidates last year. ask simple question to both kid and parent.

家長同小朋友一齊見,考下小朋友顏色?砌積木,叫乜野名幾多歲?邊個同你一齊黎等等....問題唔算深,問家長如何擅用親子時間?平日邊個照顧小朋友?一般傾談過程輕鬆,申請時還有一份問卷填寫,希望可以幫到你

原帖由 vic6 於 10-8-13 23:16 發表
我都想幫囝囝報MS, 唔知有什麼準備? 收唔收profoilio?問d問題深唔深? 家長是否一同in?

唔深,不過好多人考,好大競爭,

一位家長一齊in的,不須要profoilio

原帖由 mykwan 於 10-8-14 01:00 發表
家長同小朋友一齊見,考下小朋友顏色?砌積木,叫乜野名幾多歲?邊個同你一齊黎等等....問題唔算深,問家長如何擅用親子時間?平日邊個照顧小朋友?一般傾談過程輕鬆,申請時還有一份問卷填寫,希望可以幫到你 ...

我都想報MS - K1 (0806), 我個囝好怕羞, 你以上所講INTERVIEW既野, 我囝都識, 但佢見到陌生人唔會出聲..只會笑.. 咁點算?

原帖由 小寶媽08 於 10-8-14 12:20 發表

我都想報MS - K1 (0806), 我個囝好怕羞, 你以上所講INTERVIEW既野, 我囝都識, 但佢見到陌生人唔會出聲..只會笑.. 咁點算?

由呢家起多 D 比佢見你的朋友, 至好佢唔熟的, 請佢地幫手問吓你小朋友幾歲, 住邊度, 叫咩名, 鍾意玩乜...問到出年,
佢慣左答人時, 自自然然會咁怕陌生人,唔,出聲喇 !

因為我個小朋友比我朋友, 街坊問得多, 都口齒伶俐加肯答嘢, D 老師話佢好成熟唔害羞, 表現好似 IN K2 o個d小朋友添, 你訓練吓你囝囝啦
‹ 上一主題|下一主題