用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計
樓主: puffpuff
go

青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

醒目開學勳章

每幅都有吸上小朋友個名。

原帖由 okee 於 10-9-1 18:01 發表
D 畫有寫名嘅咩?

我諗學期尾老師會派返晒小朋友既手工,勞作俾我地。

原帖由 一一一 於 10-9-1 23:34 發表

我都錯過了!

我諗學期尾老師會派返晒小朋友既手工,勞作俾我地。

原帖由 ilovejanwong 於 10-9-1 16:03 發表

哎呀...錯過咗添~~

想問下大家, 你們既仔仔囡囡有冇返左學後, 比之前容易病左咁, 因為我個仔呢個月都已經睇左3次醫生, 雖然都係小病, 過1-2日就好番, 同班主任傾過, 佢話都係適應期, 好快會冇事, 我都希望係啦!!

我囡囡就TOUCH WOOD冇咩事, 可能佢之前返開PLAYGROUP, 都適應左要同其他菌打杖。

小朋友一返學就好似每日不停交換禮物甘, 唔係換里隻菌就另一隻菌, 而且學校只係話有發燒唔好返學, 有啲小朋友咳有鼻水都照返, 有時都在所難免會傳染到。

老師都講得岩, 小朋友適應左就會好啲, 唔洗太擔心。

原帖由 stella_yin 於 10-9-3 00:33 發表
想問下大家, 你們既仔仔囡囡有冇返左學後, 比之前容易病左咁, 因為我個仔呢個月都已經睇左3次醫生, 雖然都係小病, 過1-2日就好番, 同班主任傾過, 佢話都係適應期, 好快會冇事, 我都希望係啦!! ...

想問問各位家長,小朋友回家有否告訴你們學校常常有糖食?

原帖由 iowamom 於 10-9-6 21:13 發表

我囝囝冇講喎~~~
之前學校話生日會有糖帶返屋企,但我睇佢書包又冇喎??

醒目開學勳章

deleted...

醒目開學勳章

原帖由 iowamom 於 10-9-6 21:13 發表

唔知有無常常食, 但我成日都係呀女個書包或者冷衫袋搜到糖架~

有時佢話係吳老師畀有時話座校車時姐姐畀~都唔知邊個至真....我估係放學時先派~之前派貼紙, 有時派下糖啩

珍寶珠都有兩支喇~仲放左係屋企...我無畀過佢食, 所以佢可能當玩具攞返屋企...

我個人不太喜歡小朋友吃糖,我從未給過囡囡吃,因只有色素及糖份,沒有營養價值,又易壞牙。小朋友依然年紀很少,不想她接觸這些食物。希望學校不要再給糖。

原帖由 Kailey 於 10-9-7 15:25 發表

唔知有無常常食, 但我成日都係呀女個書包或者冷衫袋搜到糖架~

有時佢話係吳老師畀有時話座校車時姐姐畀~都唔知邊個至真....我估係放學時先派~之前派貼紙, 有時派下糖啩

珍寶珠都有兩支喇~仲放左係屋企...我無畀 ...

原帖由 Kailey 於 10-9-7 15:25 發表

珍寶珠都有兩支喇~仲放左係屋企...我無畀 ...

我未試過喺囝囝書包搵到糖喎 今日打電話問下吳老師先~~

醒目開學勳章

原帖由 iowamom 於 10-9-7 22:03 發表
我個人不太喜歡小朋友吃糖,我從未給過囡囡吃,因只有色素及糖份,沒有營養價值,又易壞牙。小朋友依然年紀很少,不想她接觸這些食物。希望學校不要再給糖。

...

我都唔鍾意小朋友食糖~ 阿女依家都未知"糖"為何物!! 所以阿女攞左都唔識食

就算學校唔派, 佢地都總有一天會接觸到, 我諗正面教育好重要.

醒目開學勳章

原帖由 ilovejanwong 於 10-9-8 10:23 發表

我未試過喺囝囝書包搵到糖喎 今日打電話問下吳老師先~~

除左珍寶珠之外, 我見過兩三粒左右, 但果D獨立包裝的糖佢地應該未識開...會唔會未返到屋企已經掉左呢??

我都未試過係個囡既書包搵到糖, 我唔係好相信學校會派糖俾小朋友, 反而sticker個囡重日放學時身上就有貼住一個。

醒目開學勳章

原帖由 puffpuff 於 10-9-8 15:51 發表
我都未試過係個囡既書包搵到糖, 我唔係好相信學校會派糖俾小朋友, 反而sticker個囡重日放學時身上就有貼住一個。

但我係在書包入面同冷衫袋搵到架...唔通係校車姨姨畀??

我都有懷疑過係同車高年級D同學畀佢, 因為佢識叫校車姨姨個名, 但佢又有話過係老師畀...都唔知信唔信好@@

咁你地有無坐校車架?

原帖由 Kailey 於 10-9-8 18:00 發表

但我係在書包入面同冷衫袋搵到架...唔通係校車姨姨畀??

我都有懷疑過係同車高年級D同學畀佢, 因為佢識叫校車姨姨個名, 但佢又有話過係老師畀...都唔知信唔信好@@

咁你地有無坐校車架? ...

我囝囝冇搭校車嫁~佢個冷衫袋糖就冇喇~廁紙就有一張~
今日派咗幅畫,係咪就係之前個媽媽講嗰幅一字圖畫呀

回覆 56# Kailey 的文章

我個囡唔係搭校車。

醒目開學勳章

我今日又收到糖~同一個髮夾呀, 係一個小禮品包咁!!

今次校車姨姨交帶得好清楚, 原來係同車的一個家長準備的小禮品~每個同車的小朋友都有...可能係社交禮儀的訓練啦~~

唔好意思, 阿女講到唔清唔楚, 要大家虛驚一場

唔洗唔好意思, 兩歲既小朋友俾既答案係甘ga啦! 我成日都話如果搵個囡做証人就慘, 問同一個問題啲答案次次都唔同。

原帖由 Kailey 於 10-9-9 00:41 發表
我今日又收到糖~同一個髮夾呀, 係一個小禮品包咁!!

今次校車姨姨交帶得好清楚, 原來係同車的一個家長準備的小禮品~每個同車的小朋友都有...可能係社交禮儀的訓練啦~~

唔好意思, 阿女講到唔清唔楚, 要大家虛驚一場: ...
‹ 上一主題|下一主題