用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計
樓主: puffpuff
go

青衣學之園PNB同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

醒目開學勳章

等我今晚問下個囡邊個係yammy先!

原帖由 一一一 於 10-10-11 13:48 發表

我個囡係yammy,佢成日在家扮上課,成日不停講d同學仔名,有時又會多2個,所以返學時又或者睇相時佢會指比我睇介紹我識,佢地真係好可愛的!

我放完產假, 終於返左公司搵返條link可以繼續同PNB家長傾下計啦!

先祝大家大人小朋友都要身體健康, 笑口常開! 爸爸媽媽就財源廣進, 心想事成!

你地會參加故事爸媽嗎?

原帖由 一一一 於 10-10-11 13:48 發表

我個囡係yammy,佢成日在家扮上課,成日不停講d同學仔名,有時又會多2個,所以返學時又或者睇相時佢會指比我睇介紹我識,佢地真係好可愛的!

各位媽咪你哋好呀...我個女都係讀PNB,好開心佢好鐘意間學校又結識都好多同學,我已經從學校嘅相片認識到你哋嘅小朋友.sofar 我覺得啲老師都好有愛心敎導佢哋.我個女經常提及啲同學名..AMANDA,JOYCE,MACY,YAMMY,CHARLOTTE,ISSAC..ETC 我感受到佢係學校嘅歡樂

你好呀! 我個囡就係AMANDA, 你囡囡叫咩名呀?

AMANDA都好鍾意間學校, 放親假都話好想返學, 又成日提住老師同同學既名, 本來都諗過K1轉第二間, 但依家見佢讀得甘開心, 都唔轉lu, 你囡囡下年k1讀英普嗎?

原帖由 kakacx 於 11-2-11 23:57 發表

各位媽咪你哋好呀...我個女都係讀PNB,好開心佢好鐘意間學校又結識都好多同學,我已經從學校嘅相片認識到你哋嘅小朋友.sofar 我覺得啲老師都好有愛心敎導佢哋.我個女經常提及啲同學名..AMANDA,JOYCE,MACY,YAMMY,CH ...

原帖由 puffpuff 於 11-2-12 15:58 發表
你好呀! 我個囡就係AMANDA, 你囡囡叫咩名呀?

AMANDA都好鍾意間學校, 放親假都話好想返學, 又成日提住老師同同學既名, 本來都諗過K1轉第二間, 但依家見佢讀得甘開心, 都唔轉lu, 你下年k1讀囡囡英普嗎?

...

Amanda媽媽,我囡囡會讀英普班咁你呢??有冇家長參加學校嘅sport day and parent story times?我囡囡叫恩恩

恩恩學號係22嗎?

AMANDA都係英普, 下年又可以一齊做同學仔啦!

我會參加故事爸媽, 雖然唔知到時要講咩故事, 但好想參與下, 等個囡係學校見到我會開心。

原帖由 kakacx 於 11-2-12 22:47 發表

Amanda媽媽,我囡囡會讀英普班咁你呢??有冇家長參加學校嘅sport day and parent story times?我囡囡叫恩恩

原帖由 puffpuff 於 11-2-13 22:53 發表
恩恩學號係22嗎?

我會參加故事爸媽, 雖然唔知到時要講咩故事, 但好想參與下, 等個囡係學校見到我會開心。

...

係呀,我都參加咗不過我個schedule仲未搞好可能唔得.唔知會唔會k1又做同學仔?可能太多人報英普要抽籤呢???

學校11月時已通知及CONFIRM左AMANDA K1既英普學位, 你都已交留位費了, 是嗎? 之前校長話要抽而且知道好多家長都鍾意英普, 我果時都驚佢入唔到。

原帖由 kakacx 於 11-2-14 00:42 發表

係呀,我都參加咗不過我個schedule仲未搞好可能唔得.唔知會唔會k1又做同學仔?可能太多人報英普要抽籤呢???

原帖由 puffpuff 於 11-2-8 12:30 發表
我放完產假, 終於返左公司搵返條link可以繼續同PNB家長傾下計啦!

先祝大家大人小朋友都要身體健康, 笑口常開! 爸爸媽媽就財源廣進, 心想事成!

好耐冇見喇...Amanda媽媽~~~
我之前試過想搵返呢個post但搵唔到呀~~
好彩你令到個post再浮面啫~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-8 22:11 發表
你地會參加故事爸媽嗎?

學校通知咗我參加1/4嘅教事爸爸媽媽呀~
你哋呢??

原帖由 kakacx 於 11-2-11 23:57 發表

各位媽咪你哋好呀...我個女都係讀PNB,好開心佢好鐘意間學校又結識都好多同學,我已經從學校嘅相片認識到你哋嘅小朋友.sofar 我覺得啲老師都好有愛心敎導佢哋.我個女經常提及啲同學名..AMANDA,JOYCE,MACY,YAMMY,CH ...

hello呀恩恩媽媽,我係jan媽媽呀~~
nice to meet u~~

原帖由 puffpuff 於 11-2-13 22:53 發表
恩恩學號係22嗎?

...

我原本都幫Jan揀咗pm英普兼留埋位,但我發覺Jan仲未適應到pm嘅作息時間~(我都掙扎咗好耐轉定唔轉~~)
Jan朝朝7:00-8:00就起身,有時放學返嚟7:00就瞓覺~有時甚至唔食晚飯就瞓,所以上個月寫咗信比學校要求轉am粵英喇~~放完年假第一日返學學校就通知我轉咗lu~~
Jan下年唔可以同你哋一齊做同學仔添~~

醒目開學勳章

你好! 青衣學之園係我最心儀學校, 好希望我個囡可以入到,  
請問各位家長N1 interview 要考d咩野架?  因為好擔心個囡考唔到......

HELLO JAN 媽媽,

你好嗎? 我都搵左好耐都搵唔返, 返到公司睇返個BOOKMARK先上到黎同你地傾計。

原帖由 ilovejanwong 於 11-2-15 14:00 發表

好耐冇見喇...Amanda媽媽~~~
我之前試過想搵返呢個post但搵唔到呀~~
好彩你令到個post再浮面啫~~

頭兩日AMANDA冇返學, 我星期一先交, 老師已經話冇位俾我, 要等6月個轉先可以去講故事, 好失望呀!

原帖由 ilovejanwong 於 11-2-15 14:04 發表

學校通知咗我參加1/4嘅教事爸爸媽媽呀~
你哋呢??

下年冇得做同學仔啦!? 不過都係小朋友既作息時間最緊要。

原帖由 ilovejanwong 於 11-2-15 14:16 發表

我原本都幫Jan揀咗pm英普兼留埋位,但我發覺Jan仲未適應到pm嘅作息時間~(我都掙扎咗好耐轉定唔轉~~)
Jan朝朝7:00-8:00就起身,有時放學返嚟7:00就瞓覺~有時甚至唔食晚飯就瞓,所以上個月寫咗信比學校要求轉am粵英喇~~放 ...

你地會參加運動會嗎? 我同老公都會去, 我叫左老公到時參加接力賽。

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 21:44 發表
HELLO JAN 媽媽,

你好嗎? 我都搵左好耐都搵唔返, 返到公司睇返個BOOKMARK先上到黎同你地傾計。

ok呀~你呢...湊兩個小朋友辛苦嗎??不過應該開心多過辛苦~~
‹ 上一主題|下一主題