用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 冠忠校車非常離譜
樓主: kelvinannie
go

冠忠校車非常離譜 [複製鏈接]

原帖由 MiuMiu2004 於 10-8-31 15:29 發表
曲曲, 你心水好清呀, 我剛打左去問, 佢地話只係印錯, 係比10個月啊(9-6月), 我問佢會唔會再出通告知會家長, 佢話要再check wor!!!  佢地真求其, 真呃 ...

咁大間公司都會印錯? 又唔見佢將車費印少個零!
總之今次咁失敗嘅安排,校方同家教會要負上最大
責任!

醒目開學勳章

其實做開校車唔係好多基本野都會識咩?昨天第一天已經見佢冇點人就開車,學生上到去又自己周圍揀位坐, 今日就上上下人問我老公齊人未?我老公答佢唔知喎,跟住佢就拎張紙出黎望左好耐(但唔係上車點人),等左一陣就開車(冇人再上過)同埋今日學生又上去自己周圍揀位坐.
舊校車就好有紀律,安排好1,2年級會坐前面,坐好就唔可以再掉位.嬸嬸上車就會點人,之後就開車.
人地大車都可以做到,細車得20多人都做唔到

e 你講開又係woo, 阿女今早上車, 阿 ee 都拎住張 list 問咩名, 好似好 d woo. 不過, 坐位好似無 mug 系統, 阿女都係坐返昨天的位.

原帖由 polarbb 於 10-9-2 11:42 發表
其實做開校車唔係好多基本野都會識咩?昨天第一天已經見佢冇點人就開車,學生上到去又自己周圍揀位坐, 今日就上上下人問我老公齊人未?我老公答佢唔知喎,跟住佢就拎張紙出黎望左好耐(但唔係上車點人),等左一陣 ...

醒目開學勳章

我果個唔係,車一黎D小朋友就沖哂上去,冇點名,重反而問我老公齊人未??!!
原帖由 cherrynequ 於 10-9-2 13:13 發表
e 你講開又係woo, 阿女今早上車, 阿 ee 都拎住張 list 問咩名, 好似好 d woo. 不過, 坐位好似無 mug 系統, 阿女都係坐返昨天的位.

係唔係因為太早, 個人唔係咁清醒

琴日有個小朋友遲來上車, 個 ee 都即係打電話比佢. 好彩, 小朋友好快就來到

原帖由 polarbb 於 10-9-2 13:16 發表
我果個唔係,車一黎D小朋友就沖哂上去,冇點名,重反而問我老公齊人未??!!

醒目開學勳章

可能係新手,我湊佢走佢都冇問架

原帖由 polarbb 於 10-9-1 21:00 發表
可以校門上落已經好好,我冇諗過可以入到學校上落,我之前都去過新校舍睇,我老公都話學校冇可能有咁大地方比咁多校車入到去,我唔介意門口落,只要唔好聖母堂落就OK
...

今日直擊,放學時啲校車真的入到學校上小朋友的(以我所見).
並不是所有校車都在校內的,只是一部份.待在校內的開走後,才讓剛來的入校.
還有,今日學校提早讓小朋友準備放學,我見的第一架校車離校是約1215pm,有家長話,校內的小朋友05分就準備了.
今日的安排明顯比昨天好,路面情況ok,接放學的家長人數減半(約).交通警和"黃腳立"一早stand by.
希望明天會更好.

醒目開學勳章

咁就好,其實以前我都接過幾次個女放學,佢地不嬲都係預早左排好隊等落堂鍾响就上車。
希望有車的家長盡量唔好揸埋架車上去,等交通可以暢通些。
原帖由 vanyau 於 10-9-2 13:55 發表

今日直擊,放學時啲校車真的入到學校上小朋友的(以我所見).
並不是所有校車都在校內的,只是一部份.待在校內的開走後,才讓剛來的入校.
還有,今日學校提早讓小朋友準備放學,我見的第一架校車離校是約1215pm,有家長話, ...
‹ 上一主題|下一主題