用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 什麼類型既小朋友適合讀民生幼稚園﹖
go

什麼類型既小朋友適合讀民生幼稚園﹖ [複製鏈接]

轉貼網上留言:
-------------------
有朋友的女兒在民生讀了三個學期就轉校了。因為他的女兒非常好動及有性格,所以開學之後就經常被老師要求見家長...令朋友覺得老師在告訴他的女兒並不適合讀此校,結果朋友有感民生不合適其女兒而轉校。
聽到這件事,就知道民生是要選擇合適的小朋友去讀,就算收了都不會想辦法去改變小朋友,就只覺得他們不適合。所以要讀民生的小朋友一定要比較坐得定及聽話才好選擇,就算堅決不轉校,亦很大機會不能升讀小學。
-------------------
我係網上睇到呢段留言,大家有咩comment?
因為我個女都係非常之有性格既小朋友,好有自己主見,好固執,好硬頸,但聰明,講野好叻,幾老積,民生係咪唔適合佢﹖...唉.....

另外,順帶一問...我係網上論壇見好多民生F.5畢業生都話民幼, 民小都好,但民中個校長超級差,又講到民中近年每下愈況,不是BAND 1學校,大家有咩comment?

THANK YOU.
   3    0    0    0

多謝你既意見...
諗到中學真係遠左d...不過都係順便提出下....
點都好啦...報左先算...都唔係一定收佢....

原帖由 conniew117 於 10-8-19 14:29 發表
我個女都係非常之有性格既小朋友,好有自己主見,好固執,好硬頸,但聰明,講野好叻,幾老積. 我諗同你個小朋友差唔多...

佢今年會入讀民幼K1, 剛剛上兩個星期就上完個適應班. 我個女之前都有上nursery, 我俾佢上適應班既原因,  ...

咁搞笑....可惜我個女細一年...無緣做同學喇....
等你地既小朋友適應左ms既學校生活,再來匯報下ms係咪啱我地呢d非常之有性格既小朋友讀啦!^0^

原帖由 tsobaba 於 10-8-20 00:34 發表
我個女都係"非常之有性格既小朋友,好有自己主見,好固執,好硬頸,但聰明,講野好叻,幾老積"Wor.原來ms專收衣類小朋友,做同學仔啦!
‹ 上一主題|下一主題