用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有關畫畫(呈分試)緊張!!!!
go

有關畫畫(呈分試)緊張!!!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

有關畫畫(呈分試)緊張!!!!

你地會唔會搵上門既老師教?
定係帶小朋友去外面畫室學?
我昨天試了一個上門教畫的老師,感覺不錯,技巧亦跟得很足,試過了很多外面的畫室,昨天老師來試堂,老師開初也說囡囡的作品畫得不錯, 但老師叫囡囡再畫出來,老師看到畫畫柿根本連直線都畫不好,我當時都親耳聽到囡囡跟老師說這些作品都是畫班老師幫她起草稿,說囡囡畫得慢,所以幫手,我怕她呈分試也會不合格,上門老師教了她整整兩小時,亦跟我說囡囡的問題...專注力不好,耐性不夠,說要由基礎開始教,不過看到囡囡這堂畫的apple,真的感到老師真的可以教到囡囡畫畫,所以都放心一點。

請分享你們的經歷!!!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

醒目開學勳章

其實小五既呈分試作品係 素描定係 廣告彩?
係咪間間小學都唔同?

I'm interested in your 坊間有一些歐洲牌子顏料,
pls PM or e-mail to me.
Thx.

[email protected]

原帖由 天瑜 於 10-8-20 18:34 發表
HI,

在囡囡五年級的時候,我無意中發現坊間有一些歐洲牌子顏料,我自己明白"工欲善其事,必先利其器",所以買了回家。

在小五的呈分試中,我讓囡囡攜帶該牌子粉餅狀的廣告彩及創意畫筆,好處是調/混色時間快,令囡 ...

hi,
Can u pm to me?

HI,

在囡囡五年級的時候,我無意中發現坊間有一些歐洲牌子顏料,我自己明白"工欲善其事,必先利其器",所以買了回家。

在小五的呈分試中,我讓囡囡攜帶該牌子粉餅狀的廣告彩及創意畫筆,好處是調/混色時間快,令囡 ...

可否告知哪個牌子?
HI,

醒目開學勳章

Brand name

係咪小學先有呈分試?

醒目開學勳章

原帖由 alljodesign 於 10-9-10 01:23 發表
係咪小學先有呈分試?

我只知道小五下學期一次,小六兩次
‹ 上一主題|下一主題