用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

Hello, my son 綽謙 Hilary is from K1G (Kent Road).
多多指教.

Hi Parco mami,
Hilary係綽謙個聖名, 我都聽過有女仔叫同一個名. 同Parco一樣綽謙都都有個妹妹.  

原帖由 BabyHilary 於 10-9-13 22:36 發表
hi綽謙mama, 我囡囡英文名都係hilary呀!

你地講下講下,我開始明.  
怪唔得我見Hilary星期三早上突然話要用d recycle paper 寫A字, 佢話要交比老師. 我重以為佢講笑,只係自己寫下英文,若果我有信佢講,就唔會比佢只攞屋企畫公仔d recycle paper 交比老師.....
以後真係要信佢&問多佢幾次先得 .

原帖由 BabyHilary 於 10-9-18 00:44 發表
jason mama,

jason同parco講d野都接近,
parco話有d小朋友用有線簿有d用冇線簿,
真係比佢地激親, 到底如果佢地繼續唔講,
我地又唔識問, 咁係咪老師都唔會通知我地?
定係老師有個deadline,
let say 1星期都做唔到要 ...

回覆 1# salai 的文章

我地 30/10 上午10:45, 都會帶埋亞仔, 因接住要學野.

回覆 1# SHeiB 的文章

Parco mami, 我聽綽謙(Hilary)講,Parco 前幾日腸胃病,好番未呀?
Hilary話佢依家轉左蘋果組.
X’mas gather 我都有興趣. 如果攪party,現在可能要book場了.
大家有什麼意見?

各位 K2J mami,
Merry Christmas & Happy New Year !

綽謙今次4科都係100, 另有一張 Award of attendance.
大家繼續努力.   
老師約我359:30.

原帖由 Bebichhichi 於 11-2-22 00:13 發表
Parco真係好叻仔呀,Jason仔就繼續careless mistake ! 中文錯左一條,晚既相反字寫左日,唉!成績表就有A有B。  係呢!parco 有無拎certificate 呀?parco有無講今次幾多人拎到全部一百分呀?

...

綽謙由k1到依家都係4100, 平時寫手字就真係寫到會飛, 但我都好安慰,依家先起步, 到小學就真係要佢自己發力.
我其實都唔知KV有幾多cert 和點比grade, 好似一年有4,唔知係咪全部入晒成績表, 3月見老師時問問先.

原帖由 BabyHilary 於 11-2-23 10:22 發表
我都想知有幾多人有cert?
同埋grading係根據咩去評分?
parco淨係有45週年美術比賽嘅參加狀,
我聽好多人有清潔獎, 原來又有attendance獎!
另外grading係咪睇2次大paper成績?
我唸住家長日問下ms lam.

...

綽謙是有些小聰明, 但專注力就不夠了.
現在只是幼稚園, 要先令他對做功課,看書及番學有興趣才是最重要.

原帖由 BabyHilary 於 11-2-24 16:42 發表
由k1開始連續6次全100分! 嘩, 綽謙好叻仔呀!
攞4科100分除左識答問題仲要好小心,
唔可以有careless mistakes,
對1個幼稚園學生其實唔容易架!
‹ 上一主題|下一主題