用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網傳統小學
go

91網傳統小學 [複製鏈接]

91網有邊間唔係活動教學?我原本係選沙循,但miss講我個女唔適合活動學習,自行係咪應該博下啲所謂band1嘅學校呢?因為我諗住選梁小,如果放第2應該都入到掛
   1    0    0    0
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

我只知2大熱門, 一呂, 沙呂.

我都打算自行駁呢2間事但一間. 而家唔知實質邊間會好d, 因為2間中學派位都好好.

原帖由 suetyuki 於 10-8-27 01:04 發表
91網有邊間唔係活動教學?我原本係選沙循,但miss講我個女唔適合活動學習,自行係咪應該博下啲所謂band1嘅學校呢?因為我諗住選梁小,如果放第2應該都入到掛 ...

Why 個女唔適合活動學習? any reasons?

我都知呢2間都好好,但好多人選.而且好谷,我怕我個女應付唔到,thanks
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

個miss講我個女記憶力強又肯學,但易受同學影响,如果有同學仔曳,佢會學,不過miss講係唔啱嘅,佢會改囉,同佢"尊"注力唔夠好,怕分心
原帖由 bbkingdombb 於 10-8-28 01:09 發表

Why 個女唔適合活動學習? any reasons?

原帖由 suetyuki 於 10-8-28 01:17 發表
個miss講我個女記憶力強又肯學,但易受同學影响,如果有同學仔曳,佢會學,不過miss講係唔啱嘅,佢會改囉,同佢"尊"注力唔夠好,怕分心

有的奇怪 . 唔多明個 miss 講乜道理 .

易受同學影響, 根本是個個細路都係嫁喇.
如果果位不是的話 , 怕社交有問題 !

如專注 唔夠好的話, 更加要活動教學喎 !

至於記憶力強既話, 讀邊一類型學校都沒多大問題 .

另外 ...
比我覺得好似 band 1 不等於活動教學  ?
而活動教學又沒有多家長去揀...........

回覆 1# IMAX 的文章

其實我都唔係好明miss講乜
我諗活動教學會心散D掛,好多都係活動教學,都唔知選邊間好,band1有x正賢,蕭漢x都係活動教學,沙循,主風應該係band2

我就係唔想選活動教學呀,沙呂.一呂.wu x貞太勁,仲有無其他選擇?

其實間間學校都係傳統學校, 除了某些標榜 "活動教學" 的直資學校之外.

另, 如果你個囡, 好易受他人影響的話, 咁就更加要找間校風, 學術樣樣都好的學校俾佢讀.

請問你有無咩好提議呢?但我個女而家讀緊兼收位,如選band1會唔會好谷呢?其實佢學習方面ok只係講嘢無禁叻
原帖由 Lyn 於 10-8-30 09:31 發表
其實間間學校都係傳統學校, 除了某些標榜 "活動教學" 的直資學校之外.

另, 如果你個囡, 好易受他人影響的話, 咁就更加要找間校風, 學術樣樣都好的學校俾佢讀. ...

up
up
Anyone help me?

原帖由 suetyuki 於 10-8-30 01:36 發表
其實我都唔係好明miss講乜
我諗活動教學會心散D掛,好多都係活動教學,都唔知選邊間好,band1有x正賢,蕭漢x都係活動教學,沙循,主風應該係band2

then, why not these? 'band1有x正賢,蕭漢x都係活動教學,沙循,主風應該係band2 '?

我就係唔想選活動教學呀,thanks
原帖由 bbkingdombb 於 10-9-3 01:32 發表

then, why not these? 'band1有x正賢,蕭漢x都係活動教學,沙循,主風應該係band2 '?
‹ 上一主題|下一主題