用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 有野問~請"協下" 1W 班家長入黎
go

有野問~請"協下" 1W 班家長入黎 [複製鏈接]

hello媽媽們

明天真正開學了﹗希望大家的小朋友一樣有愉快的學年﹗
我仔仔會搭校車,未必可以在咁容易在學校見到大家,有機會多d上黎交流,加油﹗

AA媽媽

我住大角咀,今日我哋個站都有20多人乘校車。不過今日校車遲大到,成8:25分才有校車到!!!!

Hi !

我仔仔沒有join托管班因為我唔想佢太長時間在學校。暫時都唔算太多功課,都可以應付。

校車問題我覺得比較嚴重,放學遲咗40分鐘才到,要成個多小時才返到樓下。我打過去校車公司反映......又如何......=[ 遲下再考慮會否再搭車。

今早返學校做義工,睇佢地小息都頗混亂。小朋友去得洗手間再食小許食物就要準備排隊。暫時小朋友都未太識守規則,老師都要較惡,希望嚴格開始小朋友會自律。因為我都要返工所以睇唔到食飯時間了。

hi!

這兩天放學時校車又算ok,太約遲10-15mins。

揀課外活動都幾煩,返完課外活動又怕好夜才返到屋企,又撞時間...都考慮唔學太多嘢住,想仔仔適應好小學的學習模式先。

我有同亞仔一齊揀飯,但佢比較細食所以一定食唔晒。亞仔就覺得學校d飯都好食。

hi!
你o地最終有無幫小朋友報外活動?我仔仔參加中樂敲擊班,在星期三放學後。不過當天就沒有校車,我要自己去接仔仔,又益咗校車公司。

嘩!終於有默書範圍,雖然不是太難但我覺得中文老師對寫字的要求都幾高(都是好事),因為我仔仔d功課有時都要改正。希望到時仔仔寫字要小心d。加油!

各位ma ma

星期五考試啦﹗加油﹗
‹ 上一主題|下一主題