用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

向各位KM既家長打個招呼先,見AM既家長好快開左主題,都希望PM班既家長可以係度傾下計。

我仔仔由NICP升上K1CP,聽日就開學啦,各位家長聽日會唔會自己帶小朋友番學?
   0    0    0    0

大家好呀,升左班啦,有d新同學仔,又見番班老朋友,阿仔一路都好期待番學。今日公司忙行唔開,好在99可以幫手,希望聽日可以陪到佢番學啦。

阿仔C班既net班主任都係N班個一位,我知道左之後真係放心哂,因為我個仔好怕生,有D熟悉既臉孔對佢既學習都有幫助。

下星期正式上堂啦,我見阿仔今日放學一番黎就去做功課同睇書,真係升左k1之後大個仔啦!

Hi Mrs U,

呢排唔係好舒服遲左覆你添。唔好講咩請教啦,大家家長傾下傾。個本英文書我估今個星期都要用,上星期上堂既時間唔多,真係用到書既時間有限。今晚番黎再問下個仔先!

原帖由 Mrs_U 於 10-9-3 20:10 發表
得巴,

請教下,果本英文故事書係比小朋友自己睇, 定今日已經教了, 帶返來要家長同佢溫習的呢?我見本書後面有張好似習作紙似的唔知咩用途?

我個仔又係咩都唔講,唔係你地話我知我都唔知阿仔今年係咁分組。班主任都無打過俾我呀。我係有日去接放學知佢個班今個星期初有小朋友有喊,不過阿仔無被影響到。
今日姐姐請假要去拜神,我好在請到假,不過做左一朝屋企野已經散哂啦!

原帖由 littlepig 於 10-9-15 13:47 發表
我都有同感.

得巴,

轉唔轉去幼稚園一覽>KM?

好呀,大家贊成就一齊轉過去啦!

開左Post係幼稚園一覽個邊啦,我地再去傾啦!

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2237313&extra=page%3D1&frombbs=1
‹ 上一主題|下一主題